Desert sănătos cu fulgi de ovăz și banane – delicios și perfect pentru cura de slăbire

Desert cu banane si ovaz

Iau fulgi de ovăz și banane și fac un desert fără făină și fără coacere (foarte delicios și incredibil de simplu). Bună ziua, prieteni! Nu necesită coacere și se face fără zahăr, ouă, făină și în doar 5 minute.

INGREDIENTE:

  • Fulgi de ovăz – 180 g
  • Banane – 2 bucăți (300 g)
  • Cacao – 2 linguri
  • Ciocolată neagră – 100 g
  • Lapte – 100 ml
  • Fulgi de cocos – pentru decorare

METODA DE PREGĂTIRE:

Așadar, luați 180 g de fulgi de ovăz, îi turnați într-o tigaie uscată și îi prăjiți timp de 3 minute la foc mic, amestecând în mod constant. Transferați într-un castron, fără să lăsați nimic în tigaia fierbinte.

Apoi, luați 2 banane și tăiați-le în felii. Greutatea totală a bananelor curățate trebuie să fie de 300 g.

Puneți felii de banane într-un blender, adăugați 2 linguri de cacao și turnați 100 ml de lapte. Amestecați până obțineți un piure.

Puteți folosi orice tip de lapte – de vacă, de cocos, de migdale și desertul va avea note de gust diferite de fiecare dată.

Turnați amestecul de ciocolată și banane într-un castron și lăsați-l deoparte pentru câteva minute.

Luați orice bucată de ciocolată neagră, rupeți-o în bucăți mici și topiți-o fie într-un vas cu apă caldă, fie prin încălzire la cuptorul cu microunde în intervale de 15 secunde.

Turnați ciocolata topită în amestecul principal și amestecați până obțineți o consistență uniformă. Adăugați fulgii de ovăz prăjiți aici și amestecați bine din nou.

Acum avem nevoie de o suprafață solidă și plată, eu folosesc o placă mică în acest scop. O acoperiți cu hârtie de copt, așezați un inel cu un diametru de 16 cm și ungeți pereții inelului cu un strat subțire de ulei.

Transferați desertul în inel și întindeți-l uniform. Puneți-l în frigider timp de 1,5 ore.

Apoi, îndepărtați inelul, îndepărtați hârtia și transferați-l pe o farfurie. Presărați deasupra fulgi de cocos și bucurați-vă de aroma unică de ciocolată și subtila aromă a bananelor.

Desertul este light, ușor de făcut și nu necesită mult timp. Este tipul de desert care devine și mai delicios pe măsură ce trec zilele! Fulgii de ovăz din desert îl fac moale, rezultând o prăjitură delicată. Vă recomand cu căldură să îl încercați! Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

salata tabbouleh

CURA de SLĂBIT cu SALATĂ de PĂTRUNJEL: Dați Jos 3 Kilograme Într-o SĂPTĂMÂNĂ

Batoane de branza cu ciocolata

Batoane de brânză cu ciocolată neagră – un desert cu puține calorii