Mișcarea fizică – Cea mai bună metodă pentru a slăbi sănătos

Miscarea fizica este esentiala pentru organism deoarece contribuie la buna functionare a acestuia. Mai mult de atat, miscarea este necesara atunci cand vrei sa scapi de kilogramele nedorite, ajutand astfel la dezvoltarea unui corp armonios.

Daca inca nu esti convinsa ca miscarea te poate ajuta sa ai un corp frumos sau, pur si simplu, nu ai vointa necesara pentru a te apuca de treaba, iata si alte motive pentru care merita sa fii pro activitatilor fizice.

Beneficiile exercitiilor fizice

  • In primul rand, te fac sa te simti mai bine. Buna dispozitie pe care o ofera exercitiile fizice este de durata, desigur cu conditia sa faci miscare in mod regulat. Mai mult de atat, endorfinele sau “hormonii fericirii”, care urmeaza exercitiului fizic, s-au dovedit a fi promotori ai sanatatii.
  • Cresc rezistenta inimii. Miscarea fizica scade tensiunea arterial si pulsul de repaus, protejand astfel inima si vasele de sange.
  • Scad nivelul colesterolului LDL (colesteroul negativ) si cresc colesterolul HDL, mai exact colesterolul benefic.
  • Miscarea fizica ajuta la intarirea oaselor, cat si la fixarea calciului si a altor minerale.
  • Putina miscare in fiecare zi iti alunga gandurile negative si starile proaste, prevenind astfel aparitia depresiei. De asemenea, exercitiile fizice inlatura anxietatea si combate stresul.
  • Sporesc vigoarea si eficienta in toate domeniile vietii. Te face sa ai “efectiv” pofta de viata.
  • Stimuleaza gandirea, vointa si favorizeaza cultivarea unei dispozitii optimiste, pozitive.

Lipsa activitatilor fizice supune organismul la anumite riscuri:

  • Poate unul dintre cele mai grave riscuri la care te supui in cazul in care ai o viata inactiva, lipsita de miscare fizica, consta in aparitia diferitelor tipuri de cancer.
  • Obezitatea, este o afectiune des intalnita la persoanele sedentare. Mai mult de atat, obezitatea genereaza o serie intreaga de boli.
  • Sedentarismul este responsabil si de aparitia timpurie si agravarea osteoporozei, afectiune care consta in scaderea calciului si a sarurilor minerale din oase, in scaderea densitatii acestora. Astfel, oasele devin mai fragile, se pot fractura foarte usor, chiar si la cele mai mici lovituri.

Ce fel de exercitii poti practica?

Daca, in sfarsit, te-ai decis sa incluzi in stilul tau de viata si activitatea fizica, e bine sa iei in considerare anumite lucruri pentru a obtine efectele dorite.

Cel mai important lucru este ca indiferent de ce sport alegi sa faci, inot, ciclism, alergat sau orice altceva, trebuie sa iti placa si sa iti doresti sa duci la bun sfarsit ceea ce ai inceput.

Un mod sanatos si usor de a face miscare este mersul pe jos, plimbarea in pas vioi. Exercitiul fizic ales trebuie practicat in mod regulat si, pentru a fi eficient, trebuie sa dureze cel putin 15-20 de minute, fara intrerupere, intr-un ritm vioi.

Efectele pozitive se vad mult mai usor daca adopti un program de exercitii fizice zilnice, care sa dureze cel putin 30-40 de minute.

Persoanele care au mari problem cu excesul ponderal trebuie sa efectueze exercitii fizice in mod intens, cel putin o ora pe zi, eventual in 2-3 reprize. Atat persoanele cardiace, cat si cele supraponderale si obeze trebuie sa consulte medicul in legatura cu felul exercitiilor fizice pe care trebuie si pot sa le faca.

One Comment

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alimente Care ne Plac Dar Îngrașă – Trebuie să avem grijă la urmatoarele

Ce știi despre alergii? Testează-ți cunoștințele! Test despre alergii. Tu ce punctaj ai obținut?