Un bun mod de a arde calorii si a-ti tonifia musculatura este mersul pe bicicleta. Insa, pentru ca activitatea sa fie cu adevarat utila, pe langa alegerea unei biciclete buna, este necesara adoptarea unei posturi corecte si realizarea unui plan saptamanal de antrenament.
Incheieturi si coate
La sprijinirea mainilor pe ghidon, incheieturile nu trebuie indoite, pentru ca se incarca musculatura antebratului. Coatele trebuie usor flexate.
Brate si umeri
Extremitatile superioare, inclusiv umerii, sunt mobilizate si ele, fiindca servesc drept sprijin trunchiului si amortizeaza vibratiile produse atunci cand se circula.
Spatele
Ciclismul poate provoca suprasarcini asupra ligamentelor si musculaturii spatelui. Este importanta adoptarea unei pozitii comode, pentru a evita ca la relaxare sa se produca dureri de spate.
Cvadricepsi
Acesti muschi, in actiunea lor extensoare la nivelul genunchiului, sunt cei mai importanti pentru sarcina de a pedala. Fesierii completeaza actiunea.
Inima
Odata cu exercitiul, activitatea cardiovasculara se intensifica si permite o crestere considerabila a capilarelor sanguinelor, care la randul ei favorizeaza oxigenarea musculara.
Picioare
Cel mai mare avantaj pe care il aduce mersul cu bicicleta vizeaza muschii si articulatiile picioarelor si talpilor, care se contracta si se destind in mod ritmic si natural. Muschii se tonifiaza fara sa sufere eforturi violente.
Plamani
Prin intermediul acestui tip de exercitiu, plamanii se ventileaza mai bine, ceea ce constituie un atu in plus, daca parcursul pe bicicleta se face intr-un loc mai putin poluat, decat in atmosfera marilor orase.
Viziune mai ampla
In saua unei biciclete conventionale trebuie facut un efort permanent pentru a privi inainte. In cazul unei biciclete medicinale fixe, nu mai este cazul. Viziunea este mai ampla si folosirea ei confera siguranta.
Antrenament
Din 7 zile pe saptamana, este suficient sa exersezi doar 4 zile, mai exact martea, joia, sambata si duminica. Asadar, martea, antrenamentul consta in : 2 minute preincalzire, 36 minute mers pe bicicleta pe o suprafata plana intr-un ritm moderat si 2 minute de revenire la calm. Programul de joi consta in 41 de minute de mers pe bicicleta pe o suprafata neregulata cu urcusuri si coborasuri, intr-un ritm energic. Sambata si duminica este indicat sa mergi pe bicicleta intre 60 si 90 de minute pe o suprafata dreapta si neregulata, intr-un ritm moderat.
Sursa poza: totulpentrufemei.ro