In cazul in care te-ai decis sa alergi pentru a da jos kilogramele in plus, este important sa tii cont de anumite reguli generale, care, daca sunt respectate, te vor ajuta sa obtii ceea ce iti doresti : un corp armonios.
Daca nu ai mai practicat acest sport pana acum, este indicat sa alergi treptat, cate putin, pentru a-ti obisnui organismul. Inainte de a incepe, este esential sa se faca o incalzire de minimum 10-15 minute, astfel iti pregatesti corpul pentru exercitiu si se diminueaza riscul de ranire. De asemenea, pentru a evita durerile ulterioare, este importanta cunoasterea pozitiilor si a tehnicilor de alergare.
1. Trunchiul
Mentinerea trunchiului drept permite ca plamanii se se umple bine cu aer. Nu trebuie sa te inclini inainte. Capul trebuie aliniat cu trunchiul.
2. Bratele
In timpul alergarii, bratele trebuie usor indoite. Miscarea lor este inainte si inapoi, in sens opus miscarii picioarelor, adica brat drept, picior stang. Antebratele nu trebuie ridicate prea mult, miscarea lor fiind usoara.
3. Picioarele
Alinierea picioarelor trebuie sa coincida cu directia alergarii. Primul contact cu solul il realizeaza calcaiul, urmat de talpa si, in final, de varful degetelor.
4. Umerii
Asigura-te ca sunt relaxati si intr-o pozitie in conformitate cu miscarea bratelor. Fa acelasi lucru si cu mainile : ele se tin moi, nu se alearga cu pumnii stransi.
5. Soldurile
O greseala frecventa este alergarea cu soldurile destul de coborate. Acest lucru se intampla, cand, din lipsa de forta si flexibilitate, picioarele nu realizeaza etapele complete ale alergarii. De aceea, trebuie acordata atentie miscarii lor.
6. Fara panica
In cazul persoanelor care au facut candva sport si incep sa alerge din nou, dar nu rezista mai mult de 2 minute, se instaleaza adesea ingrijorarea. Nu este cazul. Pentru a alerga mai mult timp, este necesar sa iti dezvolti capacitatea aerobica, lucru ce se realizeaza treptat, prin exercitiu de mica intensitate.
Sursa poza: smartbride.ro