Alimente Care ne Plac Dar Îngrașă – Trebuie să avem grijă la urmatoarele

Mai e putin si vine vara, anotimpul care ne determina sa luam atitudine in ceea ce priveste kilogramele acumulate de-a lungul iernii si a primaverii. Insa, odata cu inceperea zilelor calduroase, apar si tentatiile culinare.

Specialistii ne avertizeaza ca in aceasta perioada putem chiar sa crestem in greutate daca nu dam atentie alimentelor consumate, dar mai ales calitatii si cantitatii acestora. Este indicat sa profitati de timpul frumos in sensul pozitiv, adica sa iesiti la plimbari in aer liber, sa participati la diverse manifestari sportive, in loc sa optati pentru terase, baruri unde tentatia este mult mai mare de a consuma fel si fel de alimente care pun in pericol silueta.

alimente-care-ingrasa

Alimente care ingrasa

Haideti sa aflam impreuna care sunt care cele mai importante alimente pe care trebuie sa le evitati pe cat de mult posibil.

Inghetata

Desertul de baza in zilele calduroase este inghetata. De indata ce vremea da semne de ameliorare si temperaturile cresc, majoritatea opteaza pentru inghetata. E racoroasa, gustoasa, pare usoara, dar este bogata in calorii si multe chimicale, asta daca nu este preparata in casa.

Consumul regulat de inghetata determina cresterea in greutate. Poate ca nu pare mult o inghetata pe zi, insa daca este asociata cu alte “bombe” calorice, efectul lor se va rasfrange asupra siluetei. In cazul in care va este greu sa va abtineti, cel mai bine ar fi sa optati pentru o inghetata care nu are extra-topping si sa nu consumati in acelasi timp si alte dulciuri.

Ciocolata

Exista fel si fel de sortimente de ciocolata care ne incanta papilele gustative. Degustarea unor bomboane fine ne face sa ne simtim mai bine ca niciodata. Insa, ce ne facem cand realizam ca ispita tocmai a castigat si ne confruntam cu cateva kilograme in plus? Desi pare destul de greu, cel mai simplu si eficient sfat este sa va feriti cat mai mult de dulciurile rafinate.

Sau, daca va cunoasteti limitele si stiti ca va puteti abtine sa nu mancati o ciocolata intreaga in cateva minute, 1-2 bucatele sunt permise. O alta varianta ar fi aceea de a consuma ciocolata neagra. Are mult mai putine calorii si are numeroase beneficii asupra organismului. Atentie, insa, si ciocolata neagra trebuie consumata cu moderatie, 50 de grame pe zi fiind suficiente.

Bauturi de sezon

Cui nu i-ar placea sa bea un cocktail sau un shake intr-o zi insorita? Cu siguranta, majoritatea ar spune da, insa, probabil ca multe persoane s-ar mai gandi inca o data, daca ar sti ca bauturile sunt mult mai periculoase decat alimentele deoarece caloriile sub forma lichida se acumuleaza mult mai repede.

Este foarte important sa stim ce contine fiecare bautura pe care o consumam ca sa putem ulterior limita produsele periculoase. Altfel, unele dintre aceste bauturi pot aduce, fara sa ne dam seama, sute de calorii in plus.

Salate cu maioneza

Salatele sunt foarte sanatoase si chiar recomandate intr-o dieta sanatoasa. Dar, salatele care contin si maioneza isi dubleaza sau tripleaza numarul de calorii.  Desi sunt gustoase, ele nu au un efect benefic asupra organismului.

Incercati sa consumati salate  din legume proaspete, peste care puteti adauga ingrediente mai naturale precum, mustar, branzeturi semi-degresate, mazare, struguri sau bucati de pui.

Hamburgeri

Vremea insorita ne indeamna sa iesim cat mai des la picnicuri sau la un gratar cu familia sau prietenii. Cateva ore la un gratar ne pot aduce numeroase calorii, in functie de ceea ce punem pe gratar.

Carnea de porc, costitele, sunca, jambonul, baconul, micii sau carnatii sunt alimente destul de greu de digerat, avand numeroase calorii. Insa, acest lucru nu inseamna ca trebuie sa evitati iesirile in aer liber. Doar trebuie sa acordati atentie produselor pe care le cumparati. Alegeti mai multa carne de pui sau peste si cati mai putini mici sau carnati. Carnea pregatita la gratar poate fi asortata cu legume fierte.

Ce alimente trebuie sa evitam la masa de seara

Dupa cum stie toata lumea, micul dejum este cea mai importanta masa a zilei pentru ca ne ofera energia de care avem nevoie pe toata perioada zilei. La masa de seara trebuie sa ne axam mai mult pe alimente sanatoase precum fructe si legume. O alimenatie bogata la masa de seara poate sa iti provoace indigestie sau mai rau sa iti strice silueta mult lucrata. Iata care sunt alimentele de care trebuie sa te feresti:

Dulciurile

Trebuie sa stii ca organismult tau atunci cand se lasa seara nu se mai are nevoie sa se alimenteze cu glucide. Daca ai pofta de ceva dulce trebuie la masa de seara trebuie sa te gandesti de doua ori la acest lucru pentru ca in scurt timp vei ajunge sa cantaresti mai mult fata de cat aveai. Mai bine consuma cate un fruct pe zi si te vei simtii si mai bine.

ce-alimente-trebuie-evitate-in-dieta

Bauturile dulci pline cu cofeina, cafeaua si alcoolul

In aceasta perioada a anului multa lume vrea sa reuseasca sa reziste mai mult timp pe timpul noptii pentru a invata sau pentru a munci si din acest lucru se bea cafea, ness sau alte bauturi pe baza de cafeina. Acest lucru nu face bine pentru ca se digera foarte greu si mai toate produsele contin macar un pic de zahar care iti aduce o gramada de kilograme in plus.

Daca vrei sa te racoresti seara cea mai buna optiune este sucul de fructe si legume. Ii va oferi organismului o sursa noua de energie pentru a ajuta sa rezisti pe toata perioada noptii.

In cazul in care mananci la 6 seara si stai pana la 3 dimineata, si intre timp ti se face foame trebuie sa stii ca cel mai bine ar fi sa mananci cu 4 ore inainte inainte de a te pune la somn. Recomandat ar fi sa mananci ceva usor care sa nu-ti ingreuneze stomacul.

Mancarea picanta

Daca iubesti mancarea picanta cel mai indicat ar fi sa o mananci la masa de pranz si sa lasi pentru la masa de seara ce mancai la pranz. In cazul in care ai mancat ceva picant la cina este posibil ca sa te trezesti cu arsuri si cu dureri de stomac. Trebuie sa stii ca mancarea picanta sistemul nervos central iar acest lucru te poate ajuta sa rezisti mai mult pe timpul noptii.

Chiar daca masa de seara trebuie sa fie cat mai usoara incearca sa nu sari peste ea ci mananca cele trei mese principale pe zi.

Cum sa eviti consumul de alimente care ingrasa

Legumele, cu toate ca sunt bogate in substante nutritive si au putine calorii, consumate in combinatii nepotrivite, pot duce la cresterea in greutate. Si lista nu se opreste aici!

Folosesti prea mult ulei de masline

Cu toate ca uleiul de masline este bogat in grasimi mononesaturate, benefice pentru organism, contine si multe grasimi si calorii. Un sfert de ceasca de ulei extravirgin de masline are 477 de calorii si 54 g de grasimi. Daca nu se masoara cu grija cantitatea de ulei necesara pentru prepararea unui sos, a carnii la gratar sau a fripturii, se poate ajunge sa se foloseasca mai mult ulei decat este indicat.

Optezi pentru salatele bogate in calorii

Salatele simple preparate din verdeturi nu pun in pericol silueta, insa atunci cand se adauga prea multe sosuri sau toppinguri (cum ar fi branza, nuci, fructe uscate, crutoane), numarul caloriilor creste in mod considerabil.

De aceea, specialistii ne recomanda sa consumam salate care contin in proportie de trei sferturi, legume si fructe proaspete  si proteine slabe, precum carne de pui, peste, boabe de grau sau quinoa. De asemenea, se poate presara si o cantitate mica de seminte, cum ar fi cele de in, intrucat ajuta la digestia alimentelor, favorizand peristaltismul intestinal.

Adaugi mancarurilor sosuri nepotrivite

Desi condimentele au proprietati curative, nu toate sunt indicate atunci cand vine vorba de mentinerea siluetei sau de scaderea in greutate. Spre exemplu, sosurile pentru gratar contin mult zahar si aproximativ 94 calorii la 1/4 ceasca. O alternativa sanatoasa ar fi sa se condimenteze si sa se marineze puiul cu sos iute de ardei, care va fi amestecat cu un iaurt fara grasimi.

Pe de alta parte, peste varza tocata se poate adauga putin otet aromat si mustar. O jumatate de cana cu varza cruda are doar 11 calorii, insa adaugarea unor sosuri nepotrive poate creste in mod considerabil numarul caloriilor.

Alimente care afecteaza celulita

Stiati ca lupta impotriva celulitei ar putea deveni mult mai usoara daca alegeti sa adoptati o dieta anticelulitica? Prin eliminarea anumitor alimente din dieta obisnuita, puteti ajunge sa observati o ameliorare semnificativa in aspectul pielii.

Alimente si substante de care trebuie sa va feriti

Alcoolul– aceasta toxina, pentru ca, in fapt, alcoolul este o toxina, are foarte multe efecte negative asupra ficatului, organul responsabil cu detoxifierea trupului. Deoarece ficatul este atat de important in indepartarea toxinelor, ultimul lucru pe care ni-l dorim este ca acesta sa isi piarda din eficacitate. Iar consumul mare de alcool are acest efect negativ asupra ficatului. In plus, toate caloriile prezente in alcool sunt retinute de organism sub forma de grasimi, fapt care contribuie la acumularea depunerii de celulita pe corp. O bere servita ocazional nu va omoara, insa consumul frecvent de alcool trebuie stopat, daca vreti sa scapati de celulita.

alcoolul-este-un-aliment-care-ingrasa

Alimentele rafinate si aditivii alimentari– trebuie sa va feriti de mancarea prelucrata, de tip junk-food, daca alegeti sa tineti o dieta impotriva celulitei. Printre produsele de evitat in aceasta dieta se numara faina sau zaharul, precum si orice aliment care nu pare a fi natural, in special mancarea conceputa in asa fel incat sa poata fi servita in graba.

Cofeina– cu execeptia cazurilor in care cofeina se regaseste ca ingredient intr-o crema anticelulitica, nu o introduceti in corp. Spre deosebire de cofeina aflata in cremele tratament impotriva celulitei, care are ca scop general stimularea circulatiei sanguine, cofeina prezenta in cafea sau in alte bauturi si alimente are efecte negative in tentativa de a scapa de celulita.

Grasimile saturate– adica orice grasime animala, cu exceptia carnii de peste si chiar de pui, trebuie de asemenea eliminate din alimentatie, pe durata dietei anticelulitice.

Alimente si substante care ajuta la indepartarea celulitei

Carnea slaba– consumati cu incredere peste, dar si carne de pui, bogate in proteine, cand alegeti o dieta de lupta cu celulita. Fiti sigur ca indepartati orice urma de grasime de pe carne, cu exceptia celei de peste, a carei grasime are un rol benefic in indepartarea celulitei.

Alimentele proaspete– la fel ca in cazul oricarei diete, mancati cat mai multe fructe si legume proaspete, atat intre mese, cat si in timpul meselor principale. Efectul antioxidant al fructelor si legumelor este un aliat de nadejde pentru o piele sanatoasa si lipsita de aspectul neplacut al celulitei.

Apa– este un ajutor important cand vine vorba de detoxifierea organismului de-a lungul timpului. Pentru a avea efectele dorite, este necesar sa beti minim 2 litri de apa in fiecare zi.

Produsele lactate fara grasimi– precum iaurtul sau branza de vaci sunt foarte benefice si trebuie introduse intr-o dieta echilibrata de lupta contra celulitei. Datorita amino-acizilor pe care aceste alimente ii contin, ele ajuta la intretinerea unui organism sanatos. Urmand acesti pasi, intr-o dieta echilibrata si un mod de viata sanatos, puteti spera ca ati castigat teren in lupta cu inamicul principal al pielii, celulita.

Bauturile racoritoare, inamicul siluetei

Din ce in ce mai multe persoane consuma mai multe bauturi racoritoare decat apa. Desi se poate spune ca iti hidratezi organismul, bauturile racoritoare, fie ca sunt carbogazoase sau necarbogazoase, sunt considerate un inamic al siluetei. Sucurile, cocktail-urile sau orice alta bautura care contine zahar are efecte secundare nedorite asupra organismului. Asadar, nu este suficient sa reduci cantitatea alimentelor preferate, atata timp cat consumi bauturi racoritoare.

Efectele negative ale bauturilor racoritoare

Dezechilibreaza balanta nutritiva

O bautura racoritoare contine intre 120 si 180 de calorii provenite din zahar. O femeie care nu depune eforturi fizice deosebite are nevoie de maximum 1600 de calorii pe zi pentru a-si mentine greutatea optima. Daca aceasta femeie bea 2-3 bauturi racoritoare pe zi, inseamna ca portia sa de hrana pentru ziua respectiva este considerabil micsorata si implicit, aportul de substante nutritive. Cu timpul, acest dezechilibru nu duce doar la ingrasare, ci si la aparitia altor probleme de sanatate. Acelasi lucru se va intampla si in cazul adaugarii caloriilor provenite din bauturile racoritoare celor provenite din alimente. Excesul caloric se va depunde sub forma de grasime, care la randul ei poate determina aparitia altor boli.

Destabilizeaza nivelul zaharului din sange

Caloriile provenite din zahar patrund prea repede in torentul sangvin, din cauza lipsei fibrelor alimentare, crescand nivelul zaharului din sange si implicit, nivelul energiei disponibile. Insa, atunci cand nivelul zaharului din sange creste, pancreasul elibereaza in sange insulina pentru a readuce la normal nivelul zaharului. Astfel, se produce si o scadere a energiei disponibile. Aceasta succesiune de evenimente biochimice favorizeaza intrarea intr-un cerc vicios, in care se consuma la intervale scurte bauturi racoritoare si gustari dulci de tot felul.
Mai multe informatii si retete pentru slabire gasiti pe alecia.ro in categoria slabire.

Incetineste digestia

In momentul in care o bautura dulce ajunge intr-un stomac ocupat cu prelucrarea altor alimente, digestia se incetineste sau se “opreste” automat, pana ce noile calorii sunt “rezolvate”. Este de la sine inteles ca o bautura racoritoare servita din cand in cand nu ridica probleme deosebite din acest punct de vedere. Insa, daca bauturile sunt servite in mod constant, stomacul are de facut fata unui efort mult mai mare decat in mod normal, digestia fiind ingreunata.

In cele ce urmeaza iti voi prezenta o lista cu bauturi si caloriile pe care le contin:

  • Suc de portocale (o cana): 110 calorii
  • Cafea cu smantana si zahar (o cana): 75 calorii
  • Lapte degresat (o cana): 90 calorii
  • Lapte integral (o cana): 160 calorii
  • Milkshake (340 g): 425 calorii
  • Bere (340 g): 150 calorii

bauturile-racoritoare-ingrasa

Asadar, cea mai buna bautura este apa deoarece nu contine calorii, nu necesita niciun efort de digestie si nu irita tubul digestiv. Pentru o hidratare corespunzatoare trebuie sa consumi minimum 6 pahare cu apa pe zi. Beneficiile consumului de apa sunt numeroase, mai ales daca o consumi dimineata, pe stomacul gol. Pe langa faptul ca elimina toxinele din organism si ajuta la slabire, consumul de apa pe stomacul gol este benefic si pentru tratarea artritei, epilepsiei, TBC-ului, meningitei, problemelor rinichilor, diabetului si afectiunilor oculare. Mai mult, apa  are influente extraordinare asupra reglarii ritmului cardiac, tratarii cancerului, otitei sau afectiunilor respiratorii.

Daca vreti mai multe detalii despre o anumita cura de slabire , gasiti aici.

Alimentele fara grasimi iti pot pune in pericol silueta

Cand vrei sa slabesti este normal sa optezi pentru o dieta bogata in alimente fara grasimi sau sa inlocuiesti alimentele preferate cu altele light. Insa, cercetotorii au descoperit ca de fapt consumul de alimente fara grasimi poate pacali organismul sa se ingrase, in loc sa arda  caloriile acumulate.

Cercetatorii americani au efectuat un studiu in urma caruia au descoperit ca organismul sobolanilor care au urmat o dieta bazata pe alimente fara grasimi se comporta ca si cum ar primi calorii.

Dupa patru saptamani, sobolanii hraniti cu alimente fara grasimi cantareau mai mult si aveau mai multe celule grase decat cei care au fost hraniti cu alimente normale. “ Inlocuirea anumitor alimente din dieta cu unele care au acelasi gust dar au 0 calorii pare a fi un lucru intelept, insa la nivelul organismului apar anumite probleme. Substituentii alimentelor preferate au rolul de a imita gustul grasimii in alimente care sunt in mod normal bogate in grasimi si chiar daca furnizeaza un numar mic de calorii produc confuzii care pot deregla organismul”, afirma cercetatorul Susan Swithers de la Universitatea Purdue.

Aroma mancarurile semnaleaza organismului ca va primi calorii, insa atunci cand caloriile nu sunt prezente, sistemul digestiv devine ineficient, iar mecanismul de control al alimentelor ingerate nu mai functioneaza corect. “ Cand cavitatea bucala simte gust de ceva dulce sau gras anunta organismul ca va primi calorii, iar informatia este cheia pentru sistemul digestiv.”, adauga Swithers. Insa, atunci cand de fapt organismul este pacalit, se pot produce dereglari la nivelul sistemului digestiv, moment in care te poti ingrasa si nicidecum nu slabesti.

Asadar, incearca mai degraba sa incluzi in dieta ta zilnica alimente din toate grupele, insa in cantitati mici. Astfel, vei reusi sa pastrezi un echilibru alimentar, iar organismul tau nu va fi dat peste cap.

Articol sugerat de Alecia

One Comment

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Epilepsia și convulsiile – O problemă serioasă de sănătate. Ce știi despre aceste probleme? Testează-ți cunoștințele!

Mișcarea fizică – Cea mai bună metodă pentru a slăbi sănătos