Una dintre cele mai eficiente metode in combaterea si reducerea celulitei este masajul anticelulitic. Acesta previne si reduce depozitele de grasime si in acelasi timp raspfara si pielea corpului. In timpul efectuarii masajului se utilizeaza manevre si tehnici specifice cu ajutorul carora se distrug celulele adipoase, fara spargerea capilarelor. La efectuarea unui masaj anticelulitic este foarte importanta si compozitia cremelor folosite. In general, se folosesc creme termice, uleiuri de masaj cu ingrediente active sau creme anticelulitice pe baza de cofeina.
Dupa un masaj anticelulitic trebuie sa se evite baia sau dusul timp de 6-8 ore pentru a se asigura o absortie completa a cremelor folosite.
Beneficiile masajului anticelulitic
Masajul anticelulitic are urmatoarele beneficii:
- Stimuleaza sistemul circulator si limfatic care au rolul de a distruge tesutul adipos, fara a provoca disconfort sau vanatai.
- Ajuta la spargerea si eliminarea micro si macro nodulilor celulitici
- Tonifica musculatura
- Ajuta la redobandirea elasticitatii si fermitatii pielii
Pentru a beneficia de efectele pozitive ale masajului trebuie sa te inarmezi cu rabdare, procesul de eliminare a celulitei fiind destul de lung. Insa, dupa 4-5 sedinte intensive de masaj, aspectul de coaja de portocala dispare, pielea fiind mai neteda si mai elastica.
Rezultatele masajului anticelulitic
Dupa un tratament indelungat, rezultatele constau in :
- Netezirea si indreptarea pielii
- Tratarea eficienta a celulitei, cat si a vergeturilor
- Detoxifierea intensiva a organismului
- Intensificarea circulatiei sanguine
- Inlaturarea depunerilor minerale suplimentare
- Miscorarea circumferintei corporale
- Accelerarea disparitiei grasimilor suplimentare
Atentie ! In cazul in care ai varice, fragilitate exagerata a capilarelor, esti insarcinata sau te afli in perioada menstruatiei, masajul anticelulitic este contraindicat.
Masajul anticelulitic si alimentatia
Pe toata perioada tratamentului trebuie sa tii cont si de alimentatie. Nu trebuie sa tii o dieta severa, insa este indicat sa tii cont de anumite lucruri : bea cat mai multe lichide (cel putin 2 litri de apa pe zi), consuma cat mai multe fibre (le vei gasi in fructe, legume, cereale) si evita pe cat de mult posibil dulciurile, snacksurile de orice fel, alimentele acide sau estrogenice (soia, marar, mere, masline, mazare etc). De asemenea, orice e prea sarat sau prea dulce nu e sanatos, asa ca renunta la astfel de obiceiuri alimentare altfel, consecintele se vor vedea pe pielea ta. Pe langa aceste reguli de baza, se pune accentul si pe un aport marit de omega 3 care se gaseste in special in peste (macrou, sardine, somon) si carne rosie (vita). Poti introduce in alimentatia ta si cateva condimente precum curry, ardei iute, ghimbir, scortisoara, oregano sau usturoi. Modul de preparare al alimentelor trebuie sa fie cat mai sanatos, prin fierbere sau coacere, fara prajire sau gratar.