Injectiile cu dioxid de carbon te scapa de celulita

Daca pana acum niciun tratament nu si-a dovedit eficienta pe termen lung impotriva celulitei, iata ca acum s-a descoperit o noua metoda : carboxiterapia, cea mai revolutionara inventie de la Botox incoace.

In ce consta carboxiterapia ?

Dioxidul de carbon injectat sub piele are rolul de a dilata vasele de sange si de a imbunatati circulatia sangelui si a oxigenului, stimuland astfel regenerarea celulelor epidermei. De asemenea, carboxiterapia s-a dovedit a fi eficienta in reducerea grasimii, potrivit cercetatorilor de la Universitatea Siena din Italia. La studiu au participat 48 de femei care au urmat sase sedinte de terapie pe parcursul a trei saptamani. La sfarsitul tratamentului, cercetatorii au constatat o reducere a dimensiunii coapselor si taliei cu 2 cm, respectiv 3 cm si o imbunatatire semnificativa a aspectului pielii, aceasta devenind mai ferma si mai putin afectata de celulita. “ Aceasta metoda este una mai rapida, lipsita de durere si o alternativa mai naturala decat Botox-ul, intregul proces avand loc in doar 4-5 minute”, precizeaza medicul Sabine Zenker, unul dintre pionierii metodei, citat de publicatia britanica Daily Mail.

Singurele contraindicatii post-interventie sunt: evitarea activitatii fizice dupa 2 ore de la injectarea dioxidului de carbon si a bailor fierbinti timp de 4 ore. De asemenea, exista temerea ca aceste injectii n-ar fi tocmai cele mai potrivite pentru persoanele care sufera de astm sau au probleme respiratorii.

Beneficiile injectiilor cu dioxid de carbon

Pe langa faptul ca amelioreaza celulita si reduce stratul de grasime, carboxiterapia ar putea vindeca si calvitia, porii inchisi deschizandu-se si lasand firele de par sa creasca. De asemenea, injectiile cu dioxid de carbon sunt eficiente si pentru eliminarea vergeturilor vechi si noi, a cearcanelor si cicatricilor, reimprospateaza pielea si estompeaza ridurile.

Cum se realizeaza injectiile ?

O doza mica de dioxid de carbon se administreaza subcutanat in zona afectata, cu ajutorul unor ace foarte fine. Tratamentul cu CO2 stimuleaza organismul sa creeze noi vase de sange, oxigenand astfel zona tratata. Debitul de dioxid de carbon, timpul de injectare si procentajul dozei administrate sunt reglate cu ajutorul unui dispozitiv special. Odata injectat, dioxidul de carbon patrunde cu usurinta in piele exercitandu-si actiunea. De regula, medicii efectueaza un masaj usor in zona tratata pentru a-i permite sa se infiltreze mai usor si sa ajunga la celulele rosii din sange, favorizand astfel oxigenarea tesuturilor.

Pentru rezultate de lunga durata, sunt necesare 6-7 sedinte, efectele fiind vizibile dupa primele 3 sedinte.

Sursa foto: reduxclinica.com