Ai tinut atatea si atatea diete dar nici una nu a dat rezultatele dorite de tine? Trebuie sa stii ca sunt o gramada de greseli pe care le faci care te pot impiedica sa slabesti. De aceaa m-am gandit sa vi le spun si voua:
Dieta sau mai bine zis ideea de dieta
Incearca sa nu tii o dieta drastica pentru ca nu te va ajuta sa slabesti. Expertii sunt de parere ca cel mai bine este sa te gandesti zilnic la ce mananci dar fara a exagera si sa nu contina mult prea multe calorii. Atunci cand tii o dieta iti impui restrictii care nu vor face altceva decat sa iti stimuleze apetitul, “poftele” cat si obsesia pentru mancare iar acest lucru nu este bine si te va ingrasa si mai tare.
Graba
Mai toata lumea este grabita in viata si la masa. Incearca sa nu te grabesti atunci cand mananci ci savureaz-o, mestec-o pana cand mancarea solida devine aproape fluida si bucura-te de senzatiile culinare. Daca vei face acest lucru mancarea se va digera mult mai bine si te vei satura mai repede.
Mesele
Fa tot posibilul si nu sari peste mesele principale, pentru ca vei regreta foarte mult. Unele studiile demonstreaza ca persoanele nu mananca la micul dejun sunt mai grase decat cei care aleg sa manance dimineata. Cel mai indicat este sa mananci pe zi trei mese, dar cel mai important este sa te opresti la masa in fiecare dimineata. Poti manca de exemplu un ou fiert, o felie de paine de secara si faina neagra impreuna cu o jumatate de grapefruit.
Lichidele
Dupa cum stii apa nu are nici o calorie deci trebuie sa bei numai apa de cel putin doi litri pe zi. Incearca sa te feresti de alcool, sucuri carbogazoase, cafea cu zahar si frisca sau lapte. Aceste lichide contin foarte multe calorii asa ca le poti inlocui cu apa, ceiuri indulcite sau cu sucuri de legume dar nu exagerati cu ele.
Portile mari
Nu manca pana plesnesti ci mananca cate putin pentru ca numai asa poti sa slabesti si sa ai parte de rezultatele pe care ti le doresti. Pentru a avea un pranz perfect trebuie sa mananci doar o bucatica de carne, nu mai mare decat palma ta si cateva linguri de legume sau salata.
Nu uita de exercitiile fizice pe care trebuie sa le faci in fiecare zi pentru a slabi si modela corpul cat mai repede.
Va recomandam sa incercati Dieta de 17 zile!
Dieta de 17 Zile a crescut in popularitate dupa ce a fost prezentata pe The Doctors talk show în 2010. Desi titlul poate face aluzie la o dieta pe o durată de doar 17 zile, de fapt, este un pic mai complexa decât atât. Dieta de 17 Zile, implică o serie de cicluri a cate 17 zile, în care ajustezi modul consumului de carbohidrați, cunoscut sub numele de “ciclul carbohidratilor”.
Scopul acestui mod de a manca este de a reseta metabolismul și de a menține corpul într-un mod de conservare, care de multe ori se poate intampla in timpul unei dietei care contine calorii limitate.
Dieta de 17 Zile implică patru cicluri a cate 17 zile fiecare:
1. Accelerarea: In timpul acestei faze inițiale, dieta este foarte saraca in carbohidrati si, de asemenea, implică un aspect de curățare.
2. Activarea: În această etapă, carbohidratii sunt consumati, cu scopul de a menține metabolismul activă și pentru a preveni pierderea in greutate.
3. Obținerea: Acest ciclu de Dieta de 17 Zile te învață să mănânci alimentele restrictionate anterior într-un mod sănătos și responsabil.
4. Sosire: Acest ciclu este, de fapt menit să fie mai mare de 17 zile, deoarece este etapa de întreținere a dietei. Cu toate acestea, în cazul în care greutatea obiectiva nu este atinsa, se poate începe întregul proces al dietei din nou. Unul dintre aspectele pe care Dieta de 17 Zile l-a făcut popular, este pierderea rapida in greutate, o experiență placuta în utilizarea programului.
Din moment ce mulți oameni sunt mereu în căutarea unui “reparatii rapide”, promisiunea pentru 10-12 lire sterline în primele 17 de zile este foarte atrăgătoare. Dr. Mike Moreno, autorul cărților, folosește un studiu recent publicat in Jurnalul de Medicina Comportamentala pentru a susține faptul că pierderea rapidă în greutate poate fi sănătoasa.
Dieta de 17 Zile: Alimente Necesare
Dr. Moreno recomanda alimente integrale cu privire la planul său și sfătuiește ca pe durata dietei sa se evite produsele alimentare si carbohidratii procesati, dar in schimb alege alimente, cum ar fi proteine slabe, fructe scăzute in zahăr, legume, iaurt natural si ceai verde. Dieta de 17 Zile include planuri de masă și rețete ușoare, pentru a te ajuta la dieta.
Livrarea Meselor – Aceasta este o optiune eficienta pentru cei care doresc să încerce dieta, dar nu au timp sau energie pentru a găti în conformitate cu cerintele dietetice stricte ale planului. Acest serviciu (administrat de Bistro MD) ofera 7 zile de mese special concepute în mod direct, la usa ta, pentru aproximativ $26.00 pe zi.
Exercitii fizice recomandate:
Exercitiile Moreno sunt un mare sustinator pentru efortul fizic, și subliniem faptul că cei care tin dieta ar trebui să se angajeze la cel puțin 17 minute de exercitii, timp de 6 zile pe săptămână. Aveti acces la un DVD cu exerciții, disponibil pentru a-i ajuta, de asemenea, pe cei care tin dieta.
Pretul cartii Dieta de 17 Zile este de $25.00. Cei care tin dieta pot avea costuri mai mari la alimente, deoarece alimentele integrale sunt de obicei mai scumpe decât cele procesate.
Concluzii cu privire la Dieta de 17 zile
Concluziile sunt importante pentru cei care doresc să încerce Dieta de 17 Zile, deoarece așteptările realiste ar trebui menținute împreună cu înțelegerea că în cazul în care doresti rezultate, va trebui să munceasti din greu la aderarea programului. Aceasta dieta promoveaza alimentele sanatoase, restrictie de calorii, control, și exerciții fizice, care sunt, în general, rețeta succesului pentru a pierde în greutate. Dieta nu abordează conceptul de “alimentație emoțională”, care ar putea fi o piatră de blocare pentru cei care tin dieta, dar in concluzie, noi recomandăm Dieta de 17 Zile.
Obiceiuri care te impiedica sa slabesti
In cazul in care tii un regim alimentar de ceva timp, insa efectele pozitive nu sunt vizibile inseamna ca ceva nu faci cum trebuie. De obicei, multe persoane sunt de parere ca a tine o dieta este suficient pentru a da jos kilogramele in plus. Ei bine, nu este asa. Obiceurile noastre de zi cu zi pot fi dusmanii siluetei perfecte. Afla asupra caror lucruri trebuie sa iti indrepti atentia.
Sari peste micul dejun ?
Daca da, faci un lucru gresit. Micul dejun este cea mai importanta si cea mai consistenta masa a zilei. Cu cat mananci mai bine dimineata, cu atat vei manca mai putin in restul zilei. Mai mult, pofta de alimente bogate in zahar si grasimi va fi considerabil redusa si astfel vei evita acumularea caloriilor de care organismul tau nu are nevoie. Chiar daca esti o persoana ocupata sau nu poti manca dimineata este indicat sa iti educi comportamentul alimentar si treptat vei vedea ca organismul tau se va obisnui cu ideea de a lua masa in fiecare dimineata.
Nu dormi suficient ?
Odihna are un rol important in procesul de slabire. Potrivit cercetatorilor de la Universitatea din Quebec, mai putin de sapte ore de odihna pe noapte duc la ingrasarea cu 1,82 kg in sase ani. Acelasi fenomen are loc si in cazul in care o persoana doarme mai mult de 8 ore pe noapte, insa acumuleaza doar 1,36 kg in aceeasi perioada. Cercetatorii sustin faptul ca lipsa somnului afecteaza echilibrul hormonilor care controleaza apetitul. Prea putin somn scade nivelul de leptina, care controleaza apetitul, si creste nivelul de ghrelina, un hormon produs de celulele gastrice fundice si de celule pancreatice, care influenteaza consumul mare de carbohidrati.
Tii diete drastice ?
Daca da, nu-i de mirare de ce nu ajungi la greutatea dorita. In general, curele de slabire drastice nu fac altceva decat sa elimine in exces apa din organism si sa consume proteinele din muschi. Grasimea acumulata in zona abdomenului, feselor sau picioarelor nu va fi eliminata, din contra exista sansa ca dupa o cura drastica sa iei mult mai repede in greutate. De aceea, specialistii recomanda sa se opteze pentru dietele cu mese multiple (trei mese principale si 2 gustari), din care sa nu lipseasca fructele, legumele, carnea de pui, pestele si sucurile naturale.
Esti tipul comod ?
Cercetatorii au descoperit ca persoanele care au miscari lente, sunt calme mai tot timpul si nu se enerveaza usor sunt predispuse ingrasarii. Pe de alta parte, persoanele dinamice, nelinistite si care sunt intr-o agitatie continua au activate o gena care stimuleaza metabolismul. Asadar, incearca sa te implici in activitati prin care sa te misti mai mult, de la treburile casnice pana la cele de serviciu.