Conform studiilor, caloriile contribuie la acumularea de grăsimi, nu proteinele

In urma unui studiu efectuat la Centrul de Cercetare Biomedicala din Baton Rouge s-a descoperit ca persoanele care au urmat o dieta saraca în proteine au acumulat mai putine kilograme, în comparatie cu cele care au consumat proteine în cantitati mari, cât si calorii.

Rezultatele studiului arata ca în cazul celui de-al doilea grup, nu proteinele au fost cele care au contribuit la cresterea în greutate, ci caloriile obtinute prin consumul altor nutrienti.

La studiu au luat parte persoane de sex masculin si feminin, cu vârste cuprinse între 18 si 35 de ani, cu un indice de masa corporala cuprins între 19 si 30. Dupa ce au fost supusi unei diete de stabilizarea a greutatii corporale pentru o perioada de maximum 25 de zile, voluntarii au avut parte de schimbari în regimul alimentar. Acestia au au primit 5% din energia necesara zilnic prin consumul de proteine slabe, 15% din proteine normale si 25% prin consumul unei cantitati mari de proteine. In comparatie cu aportul de energie din perioada dietei de stabilizare a greutatii corporale, dieta bazata pe un aport ridicat de proteine asigura cu 40% mai multa energie, ceea ce corespunde cu 954 de calorii pe zi.

Toti participantii care au luat parte la studiu si au fost supusi dietei pe baza de proteine au acumulat kilograme in plus, indiferent de sex. In ceea ce priveste persoanele care au optat pentru o dieta saraca in proteine, rata cresterii in greutate a fost mult mai mica, spre deosebire de celelalte 3 grupuri.

In concluzie, rezultatele studiului arata ca o dieta saraca in proteine prin care se obtine 5% din energie este mult ma avantajoasa decat o dieta care asigura 15% din energia necesara zilnica prin consumul unei cantitati medii de proteine. In mod independent, caloriile contribuie la cresterea masei de grasimi din organism. Spre deosebire de acestea, proteinele ajuta la modificarea caloriilor consumate si a masei corporale, insa nu duce la cresterea depozitelor de grasimi.

Sursa poza: evz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. HAMMER – APARAT DE EXERCITII PENTRU PICIOARE AIR SENSATION XTDescriere:Greutate maxima utilizator: 100 kgExercitii pentru: brate, picioare, coapse, fesieri si abdomenDimensiuni in stare de functionare: 166 x 73 x 145 cm.Nou, in cutie, sigiliat.Productie: GermaniaPret:299ron Tel:0763504849

diabetul-insulina

INSULINA îți poate SABOTA dieta! Iată adevărul și vezi CE POȚI FACE!

Ești băutor înrăit de cafea? Ce știi, de fapt, despre cofeină? Testează-ți cunoștințele!