Adăugați cuișoare în ceai! Ele accelerează metabolismul și te ajută să slăbești

ceai de cuisoare

 

Toată lumea stie de faptul că acestea (cuisoarele) sunt condimentul perfect pentru ceai. Într-adevăr, se combină excelent cu ceaiul, dar merită adăugate și în alte băuturi și feluri de mâncare. Sunt în mod special aliați pentru cei care țin dietă.

Cuișoarele ne aduc aminte de un anumit parfum festiv, care devine și mai intens când sunt combinate cu cardamom și ghimbir. Într-adevăr, în această combinație, condimentul este cel mai des folosit. Puțini oameni știu că, consumate singure, influențează de asemenea gustul băuturilor și mâncărurilor, și au proprietăți de slăbire.

Cuișoarele sunt bune pentru slăbit?

Cuișoarele sunt cunoscute pentru că ajută la digestie și accelerează metabolismul. Mai mult, ajută la normalizarea nivelului de glucoză din sânge, ceea ce este semnificativ pentru persoanele cu diabet, obezitate și supraponderalitate.

Puterea lor stă într-un component numit eugenol, care întărește și vindecă mucoasa intestinală deteriorată. De asemenea, îmbunătățește flora bacteriană și alină constipația. Cel mai bun efect de slăbire se obține dacă bem regulat, chiar de două ori pe zi, o infuzie de cuișoare sau ceai de cuișoare.

De asemenea, puteți mânca cuișoare crude, nu doar că vor acționa ca un detoxifiant, dar vor și împroaspăta respirația.

La ce altceva ajută cuișoarele?

Cuișoarele sunt renumite pentru proprietățile lor pro-sănătate, în principal datorită conținutului de vitamine din grupul B, dar și vitaminelor E și K. Conțin de asemenea polifenoli și minerale importante, cum ar fi calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, zinc, cupru, seleniu.

Datorită continutului lor bogat de minerale și vitamine, sunt adesea folosite ca un remediu pentru durere – de gât și dinți! Acest efect se datorează de asemenea eugenolului și antioxidanților.

În plus, reduc inflamația, deoarece ajută la inhibarea creșterii microorganismelor. Asta nu e tot – sprijină de asemenea procesul de vindecare a rănilor. În plus, sunt un stimulator natural al sistemului imunitar.

Câte cuișoare trebuie să mănânci pentru a slăbi?

Pentru a accelera digestia, ajută să bei o băutură făcută din câteva cuișoare, de la 4 la 6 bucati. Cum o pregătești? Trebuie să pui cuișoarele întregi într-un pahar și să le torni apă fierbinte peste ele, apoi să le lași pentru 5-10 minute.

De asemenea, poți prepara o infuzie din cuișoare măcinate folosind aceeași metodă (turnând apă peste două lingurițe de condiment).

Infuzia trebuie băută de două ori pe zi, sau de trei ori dacă băutura nu provoacă niciun disconfort. Dacă decidem să mâncăm cuișoare crude, ar trebui să consumăm câteva zilnic – va ajuta la reducerea greutății.

Cu ce poți folosi cuișoarele?

Este stabilit că timpul pentru cuișoare începe în toamnă, când avem tendința să bem băuturi mai fierbinti, cum ar fi ceaiul. Dar merită să adăugăm cuișoare în fiecare zi la ceai sau cafea (două bucăți sunt suficiente).

Deoarece cuișoarele pot spori gustul mâncărurilor, le combinăm cu feluri de mâncare cu carne, legume (de exemplu, varză roșie) sau pește (de exemplu, hering).

Poți să supradozezi cuișoarele?

Ca în toate, moderația este cheia în consumul de cuișoare sau infuzii pe baza lor. Dacă supradozăm acest condiment, ne putem expune la dureri de burtă, diaree și greață. Eugenolul poate avea un efect advers asupra unor persoane, provocând o reacție alergică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Cum să scapi de grăsimea de pe abdomen, după 40 de ani? Uite ce schimbări trebuie să faci

Cel mai bun fruct pentru slăbire – oferă o senzație de sațietate și te ajută să pierzi în greutate