Are puține calorii, fiind în același timp o adevărată comoară de elemente nutritive pentru organism. Acesta este un fruct care ar trebui să fie îndrăgit în mod special de cei care urmează diete de slăbire.
Vorbim despre rodie. Aceste semințe roșii caracteristice sunt în primul rând sărace în calorii. 100 g de rodie are doar 83 de calorii. Aproximativ 90 la sută din fruct este apă. În același timp, rodia este bogată în fibre, vitamina C, potasiu, vitamina K și acid folic. Potrivit dieteticienilor de pe un site important de nutriție, rodia este cel mai bun fruct pentru slăbire.
De ce este rodia bună pentru slăbire?
Principalul avantaj al rodiei este conținutul său scăzut de calorii. Prin urmare, poate fi un bun pentru a fi folosit în mâncare.
Includerea în dieta zilnică a alimentelor cu conținut scăzut de calorii și volum mare ajută foarte mult la slăbire, deoarece oferă o senzație de sațietate și facilitează menținerea unui deficit caloric. În același timp, rodia este bogată în fibre, ceea ce îmbunătățește funcționarea intestinelor.
Cercetările actuale sugerează, de asemenea, că rodia poate avea un efect pozitiv asupra reducerii țesutului adipos. Deși majoritatea studiilor disponibile se concentrează pe extractul de rodie, o sursă concentrată a acestui fruct, experții subliniază că, consumul de fructe întregi poate aduce, de asemenea, beneficii în reducerea țesutului adipos.
Este important de reținut că rodia este, de asemenea, un fruct favorabil pentru menținerea unei inimi sănătoase, ajutând la reglarea tensiunii arteriale și a nivelului de zahăr din sânge.
La ce să folosești rodia?
Rodia este un fruct minunat, deoarece poate fi folosit atât în preparate dulci, cât și sărate. Este excelent ca ingredient în deserturi sănătoase cu conținut scăzut de calorii, cocktailuri, prăjituri (de asemenea, ca decor).
Rodia poate fi adăugată cu încredere la salate ușoare pe bază de legume verzi, cu adaos de carne slabă, fructe de mare sau brânzeturi. Fructele acre ale rodiei vor adăuga, de asemenea, prospețime și preparatelor mai grele, cum ar fi carnea la cuptor.
Semințele roșii, suculente, pot fi adăugate și la fulgi de ovăz de dimineață, la brânză de vaci, amestecate cu iaurt sau lapte bătut. Conform recomandărilor dieteticienilor, fiecare adult ar trebui să consume zilnic 5 porții de legume și fructe.