Mihaela Bilic, medicul nutriționistului din România, a vorbit despre cum poți să slăbești rapid, mâncând doar două ciorbe pe zi.
Dieta omului sărac este un regim alimentar în urma căruia poți topi câteva zeci de kilograme.
”Orice kilogram în plus obosește organismul, sunt kilometri de vase de sânge noi în care irigă, în care inima trebuie să pompeze. Grăsimea se bagă în abdomen, printre organe. Și tot ce presupune grăsime în exces presupune risc crescut de boală. Normoponderalii înseamnă un punct de plecare în echilibrul organismului, iar imunitatea depinde de acest echilibru”,
spune dr. Mihaela Bilic, în cadrul emisiunii de la ProTv.
”Ciorba este alimentul ideal pentru slăbit – are multă apă. Stomacul nu știe să numere calorii, este impresionat doar de volum. Din cauza asta, când băgăm în stomac 3 polonice de ciorbă, el crede că a mâncat mult, l-am păcălit. Dar avem 90% apă, avem legume, făinoase (tăiței, orez, cartof).
O ciorbă, din start, ne oferă jumătate din porție. Mai vine cu un avantaj. Stă în stomac de 2 ori mai mult decât un fel doi. E paradoxul ciorbei.
S-a observant la ecografie acest aspect. De la ciorbă, nu e nimic nou în nutriție.
Recapitulăm, de ce ne slăbește corect?
• Stă de 2 ori mai mult în stomac
• Dă senzația de sațietate
• Are jumătate dintr-o porție normală pentru un adult
• Are puține calorii
Alimente interzise:
Suplimentar, pe langa dieta care pune accent pe consumul de ciorbe pentru scăderea în greutate, alimentele interzise ar fi cele care adaugă calorii în exces și nu contribuie la senzația de sațietate pe termen lung sau care sunt bogate în grăsimi și zaharuri simple. Iată o listă cu tipuri de alimente care ar trebui evitate în cadrul acestei diete:
Produse de patiserie și panificație rafinate: Pâine albă, croissante, briose, produse de patiserie cu creme grase sau îndulcite excesiv.
Alimente prăjite: Cartofi prăjiți, snitele, pui prăjit, și alte alimente bogate în grăsimi și uleiuri.
Dulciuri procesate: Bomboane, ciocolată cu zahăr adăugat, prăjituri, biscuiți și alte gustări bogate în zaharuri rafinate.
Băuturi îndulcite: Sucuri de fructe comerciale, băuturi răcoritoare, cafele îndulcite și energizante.
Alcool: Bere, vin, lichioruri și alte băuturi alcoolice care adaugă calorii fără nutrienți.
Carne grasă: Mezeluri, carne de porc, carne de vita cu grăsime, și alte tipuri de carne bogate în grăsime saturată.
Fast-food: Hamburgeri, pizza, kebab și alte mâncăruri rapide care sunt adesea bogate în calorii și săruri.
Snacks-uri sărate sau bogate în grăsimi: Chips-uri, sărățele, alune sărate sau glazurate.
Produse lactate integrale: Lapte integral, smântână, unt, brânzeturi grase.
Alimente conservate sau procesate: Conserve de carne sau legume cu aditivi și conservanți, sosuri gata preparate, dressing-uri cu conținut ridicat de grăsimi.
Este important să se consulte un medic sau un nutriționist pentru a asigura că dieta este echilibrată și că organismul primește toți nutrienții necesari pentru funcționarea optimă în timpul procesului de slăbire.