Pâinea care slăbește – Rețetă de pâine dietetică, 100% naturală, foarte simplă de făcut

Această rețetă de pâine este foarte simplă și la îndemâna oricui. Nu necesită un efort deosebit pentru a o prepara, întrucât ingredientele doar se amestecă. Această pâine nu trebuie frământată, nici lăsată la dospit, nici măcar modelată înainte de a o pune în tavă. Procesul durează 5 minute.

Este o pâine sănătoasă și sățioasă, dat fiind că se folosește făină integrală și semințe. Poate fi consumată mai ales de persoanele care au probleme cu greutatea corporală sau suferă de diabet și afecțiuni cardiace.

Făina de grâu poate fi înlocuită cu făină de ovăz, în cazul în care există o intoleranță la gluten. Se poate renunța și la ulei. Pâinea va ieși la fel de gustoasă!

Ingrediente

  • 500 g de făină integrală
  • 500 ml de apă călduță
  • 25 g de drojdie proaspătă
  • 100 g de semințe (dovleac, susan, floarea-soarelui, in)
  • opțional: 1-2 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriță de sare

Cum se prepară?

Puneți făina într-un bol mare. Adăuga apa călduță în centru și drojdia pasată cu furculița. Adăugați apoi uleiul (dacă folosiți), sarea și semințele. Amestecați cu o lingură până la omogenizare. Aluatul nu trebuie frământat cu mâinile, nici nu trebuie lăsat la dospit.

Puneți aluatul într-o tavă de chec/cozonac/pâine, unsă cu puțin ulei și tapetată cu hârtie de copt. Puteți presăra și câteva semințe pe deasupra. Introduceți tava în cuptorul încins la 200 de grade Celsius și lăsați pâinea să se coacă circa o oră. Scoateți pâinea din tavă pe un grătar sau pe un tocător de lemn și lăsați-o să se răcească de tot înainte de a o tăia.

Sursă rețetă: Divă în Bucătărie, PAINE INTEGRALA PENTRU DIABETICI: divainbucatarie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pritikin: Dieta SĂRACĂ în grăsimi și BOGATĂ în FIBRE – Una din cele mai sănătoase diete!

peste

Dieta mediteraneană – O dietă cu beneficii pentru sănătate. Are grijă de inima ta și te ajută să slăbești sănătos