Exercitii pentru brate

Multe femei ignora antrenamentul bratelor atunci cand sunt in sala sau fac exercitii in casa. Si, din aceasta cauza, multe femei au ceea ce se numeste, in termeni populari, „aripi de liliac”.  Iata cateva exercitii care te vor ajuta sa ai brate tonifiate.

Exercitii pentru brate frumoase

Cu picioarele departate la nivelul umerilor, ia pozitia dreapta. Ia ganterele de 2,5 kg in maini si pozitioneaza bratele lateral, cu bratul perpendicular pe antebrat. Adu bratele in fata, pana cand ganterele se apropie, pastrand antebratele paralele cu solul! Revino in pozitia de pornire si pastreaza cele 15 repetari, in cate trei serii!

Ia-ti aproape 2 gantere de 2,5 kg! Departeaza picioarele pana la nivelul umerilor si tine ganterele in maini. Adu bratele in fata pulpelor si incepe exercitiul, Cu palmele indreptate inainte, ridica ganterele pana la nivelul umerilor, asigurandu-te ca abdomenul este tras in spate. Daca duci abdomenul inainte in timp ce faci exercitiul, greutatea se va centra pe spate, nu pe brate. Adu bratele in pozitia de pornire. Fa exercitiul in trei serii de cate 15 repetari!

Cu aceleasi greutati, pozitioneaza bratele pe partea laterala a pulpei. Aceleasi reguli ca la exercitiul de dinainte trebuie respectate, numai ca picioarele trebuie departate putin mai mult. Ridica bratele lateral, pana ajung la nivelul umerilor. Coboara bratele in pozitia de pornire si repeta exercitiul de 15 ori, in cate trei serii.

Ia o gantera mai mare, de 4 sau 5 kg. Prinde-o cu ambele maini de unul din capete si adu-o la ceafa. Coatele trebuie sa fie cat mai apropiate unul de altul, iar barbia trebuie sa fie dreapta. Tinand gantera cu ambele maini, coboar-o pana intre omoplati si apoi ridic-o pana deasupra capului. Repeta miscarea de 15 ori, in trei serii!

Departeaza picioarele si apleaca-te in fata, la un unghi de 45 de grade fata de sol. Ia cele doua gantere de 2,5 k si tine-le in maini, cu bratele foarte apropiate de trunchiul corpului, antebratele la nivelul pieptului si genunchii usor flexati. Du ganterele in spate, tinand in continuare antebratele lipite de trunchi! Adu bratele inapoi la nivelul pieptului, repetand miscarea de 15 ori, in cate trei serii!

 

Surse foto:  http://www.prevention.com.