Cât de eficiente sunt suplimentele de slăbit? Iată care este, de fapt, adevărul despre suplimentele pentru slăbit!

In Romania, atunci cand vine vorba de suplimentele alimentare si mai ales, de suplimentele nutritive, multi dintre oameni sunt din start impotriva lor, avand ideea preconceputa ca suplimentele nutritive nu ar fi decat “niste chestii care te umfla”. Nimic mai fals. Chiar daca sunt deseori confundate cu steroizii anabolizanti, suplimentele nutritive sunt extrase din substante naturale, iar singurul motiv pentru care ele sunt sub forma de pudra sau de pastille, este pentru ca doar astfel se asigura o asimilare rapida, mai ales in cazul acelor substante in care corpul nu secreta cantitatea necesara, asa cum se intampla in cazul glutaminei, al creatinei, sau al taurinei.

Suplimente nutritive de slabit

Pe primul loc in topul celor mai populare suplimente nutritive de slabit se afla l-carnitina. Ea este un aminoacid neesential care, odata ce e activat, ajuta la transformarea tesutului adipos in grasime. Teoretic, 1-2 grame pe zi ar trebui sa fie sufficient, pentru ca procesul de ardere al grasimilor sa se fie inlesnit de aceasta substanta, insa din practica, doar o cantitate mai mare de 4-5 grame (impartita in mai multe doze) este efectiva.

Un produs foarte putin popular la noi e “Branca Ursului”, supliment sub forma de tinctura, ce se gaseste in mai toate farmaciile naturiste, din orice oras. Branca Ursului e folosita mai mult in tratamentele pentru fertilitate, insa ea mai are un atribut extrem de important: stimuleaza productia de testosteron, deci arderea grasimilor se intensifica. Pe langa avantejele acestea, Branca Ursului e un tonifiant general, ce de regula, mareste si libidoul sexual, si mai mult, e un produs romanesc ieftin si eficient, in substitutor cu mult mai convenabil si mai eficient decat tribullus terestris, una dintre plantele cu aceleasi attribute, dar care se gaseste la un pret mult mai mare si la o concentratie mult mai mica in orice farmacie.

Miturile suplimentelor de slabit

Unul dintre cele mai cunoscute mituri in aceasta privinta este cel conform caruia, odata cu oprirea tratamentului cu arzatoare de grasimi, cei ce le-au folosit se ingrasa la loc. Ei bine, total fals. Acest fenomen se intampla numai la cei ce, odata ce nu mai tin dieta, nu mai respecta niciun plan alimentar si se reapuca de mancat in exces, astfel ca nu e de mirare ca se ingrasa la loc. Vina nu o poarta suplimentele in sine, ci cei care nu stiu sa respecte regulile elementare ale unei diete.

Un alt mit este cel conform caruia, suplimentele nutritive de slabit sunt exact ca steroizii anabolizanti, sau mai rau, sunt suplimente hormonale care deregleaza tiroida si pancreasul. Ei bine, daca acest lucru se intampla in cazul steroizilor anabolizanti folositi necorespunzator, asta nu inseamna ca se va intampla la fel si in cazul suplimentelor, iar asta, deoarece pentru ca diferenta intre aceste 2 categorii de substante e ca de la cer la pamant: steroizii anabolizanti sunt produsi artificiali, produsi in laboratoare, pe cand suplimentele nutritive sunt extracte ale unor substante naturale, sunt eficace si pe termen lung, dar si pe termen scurt, si mai mult, nu au niciun efect secundar.

Concluzii

Folositi cu incredere suplimentele nutritive de slabit din farmacii si magazine, intrucat nu au efecte secundare, si nici pretul lor nu este ridicat. Totusi, ca ultim sfat, evitati sa le cumparati din farmacii, intrucat concentratiile sunt mult mai mici, iar pretul este destul de piperat fata de suplimentele care se gasesc la magazinele sportive, suplimente ce sunt destinate sportivilor, si care au o concentratie optima pentru a declansa si mentine continua arderea grasimilor.