Pasi catre forma fizica

Daca nu ai fost activa in trecut, insa acum te-ai hotarat sa faci miscare, poate te intrebi pentru ce tipuri de activitati fizice ai putea sa optezi, in functie de beneficiile pe care le aduc asupra organismului. De aceea, in cele ce urmeaza am alcatuit o “scara” a exercitiilor fizice, in functie de cate calorii consuma fiecare. Cu siguranta, vei gasi o activitate care sa iti satisfaca atat interesul, cat si scopurile legate de forma fizica.

40-69 CALORII

Activitati precum popice pe iarba sau pe pista, badminton, crochet, dans (cha-cha sau swing), tai chi, golf, greblatul frunzelor, jocul de-a prinselea sau cu discul, plimbatul cainelui te pot ajuta sa consumi intre 40 si 69 de calorii.

 

 70-94 CALORII

Golful (inclusiv caratul echipamentului), schi, lucrul in gradina, step aerobic (cu bancuta), mersul in pas vioi, dansul (latino, jive, disco), spalatul masinii, canotajul, tunsul ierbii consuma intre 70 si 94 de calorii.

 

94-119 CALORII

Mersul cu cortul in spate, tenis la dublu, mers rapid, plimbare rapida in ascensiune, dans modern, baschet, fotbal, gimnastica aerobica, aerobic cu impact scazut, simulare vasle, pedalat in ritm moderat, patinaj, mersul cu sania, sapatul rasadurilor de flori te ajuta sa arzi intre 94 si 119 calorii.

 

120-139 CALORII

Alergare de 1,5 kilometri in 12 minute, tenis simplu, volei, ski coborare, catarare, inot, jogging in apa, o bataie cu zapada te ajuta sa scapi de cel putin 120 de calorii. Cu cat practici o activitate mai mult timp si mai intens, cu atat ai sansa de a arde mai multe calorii.

 

140 CALORII

Mountain bike, plimbari moderate spre dificile, alergare 1,5 km in 10 minute, urcatul scarilor in ritm alert, karate sau kickboxing, saritul corzii, inot viguros, execitii cu ajutorul unei scari rulante sau simulator de schi, toate ard cel putin 140 de calorii.

Acum ca ai aflat pentru ce tipuri de activitati fizice poti opta in timpul tau liber, e momentul sa te opresti asupra uneia si sa o practici in mod constant. Vei arde calorii n functie de intensitatea cu care exersezi si de timpul acordat activitatii respective.