Mit: Arzi caloriile consumate in timpul zilei, insa cele consumate seara tarziu se transforma in grasimi
Caloriile nu tin cont de ora. Organismul tau digera si foloseste caloriile in acelasi mod, fie ca e dimineata, pranz sau seara, afirma un nutritionist de la Spitalul Miriam, din Providence. Intr-adevar, alimentele sunt digerate mai greu, daca imediat dupa ce ai mancat, te asezi in pat, insa de indata ce vei face miscare, organismul incepe sa arda din caloriile acumulate. In general, nu faptul ca mananci tarziu iti pune in pericol silueta, ci ceea ce mananci este problema. Persoanele care in timpul zilei mananca pe fuga sau prea putin, ajung seara acasa infometate si fac alegeri gresite, consumand multe alimente bogate in calorii. In locul unui bol cu inghetata, opteaza pentru fructe sau iaurturi light.
Mit: Consumul portiilor mici si dese stimuleaza metabolismul
Ingestia de alimente are un efect nelijabil asupra metabolismului. Unele alimente, inclusiv cele cu cofeina, pot stimula usor si temporar metabolismul, dar efectul este mult prea scazut pentru a te putea ajuta sa scapi de kilogramele nedorite. Cea mai buna cale de a-ti pune la treaba metabolismul este de a face miscare. Intarirea musculaturii este punctul cheie in arderea caloriilor. Incearca un program de exercitii cu greutati, opteaza pentru sedintele de Pilates sau pentru cele de Yoga, de 2-3 ori pe saptamana.
Mit : Cafeaua te ajuta sa slabesti
Cofeina actioneaza ca un inhibitor al apetitului, accelerand metabolismul. Aceste efecte ale cofeinei sunt adevarate, insa ea nu are puterea de a determina organismul sa arda grasimile mult mai repede. In plus, consumul in exces de cafea poate duce la aparitia anxietatii, insomniilor si la cresterea tensiunii. Asadar, daca iti face placere, poti consuma o ceasca doua de cafea pe zi , nu mai mult. De asemenea, ai grija la ceea ce adaugi in cafea– zaharul, frisca, laptele cresc automat numarul caloriilor.
Mit : Preparatele din paste fainoase ingrasa
Cand consumi carbohidrati, organismul tau le transforma in zaharuri, care apoi sunt stocate sub forma de grasimi. In realitate, carbohidratii in sine nu ingrasa, extra caloriile au acest efect, fie ca le mananci sub forma de carbohidrati, grasimi sau proteine. In plus, carbohidratii se gasesc in legume, fructe si cereale integrale, alimente care fac parte dintr-o dieta sanatoasa. Pe scurt, nu preparatele din paste fainoase ingrasa, ci cantitatea pe care o consumi iti pune in pericol silueta. Moderatia este cuvantul cheie in orice dieta.
Mit : Laptele ajuta la slabit
Calciul ajuta organismul sa arda grasimile mai repede, stimuland scaderea in greutate. In realitate, produsele lactate nu au astfel de proprietati magice, potrivit catorva studii realizate de-a lungul timpului. Totusi, poti consuma produse lactate, dar opteaza pentru cele semi- degresate sau chiar degresate.
Surse poze: realsimple.com