Poți slăbi cu ajutorul spirulinei? Iată adevărul despre efectele spirulinei

Dupa mai multe cautari si informati primite am aflat ca intradevar spirulina te poate ajuta sa slabesti, sa-ti hranesti corpul, te poate ajuta sa sapi de boli sau sa te recuperezi mai repede. Ca orice pastila isi face efectul un pic mai tarziu. Tot ce trebuie sa faci este sa te inarmezi cu putina rabdare si sa continui administrarea lor.

spirulina-promoveaza-slabitul

Spirulina este considerată ca fiind unul dintre alimentele cu cele mai multe substanțe esențiale. Ea reprezintă o mică centrală energetică verde avand o densitate impresionantă de substanțe nutritive.

Aceste substante au un continut bogat ce este indispensabil pentru sănătatea noastră iar efectele generale ale acestora sunt benefice organismului uman. Acest conținut se prezintă într-o combinație unică, echilibrată  a substanțelor active din punct de vedere farmacologic. Printre aceste substanțe se numără toți aminoacizii naturali într-un profil ce corespunde exact nevoilor corpului uman.

Suplimentul de spirulină se folosește de mult timp pentru a ajuta în nutriția oamenilor și sănătatea lor. De asemenea spirulina iti este un prieten adevarat cand vine vorba de kilograme in plus pe care ai vrea sa le dai cat mai repede jos. Există și anumite cazuri în care spirulina poate redresa greutatea prea mică.

Efectele benefice ale spirulinei asupra sanatatii

Cele 286 de substante active continute de spirulina maresc capacitatea organismului de a lupta impotriva stresului. In plus, spirulina are proprietati antiinflamatorii. Spirulina are si un efect curativ intern, ajutand la eliminarea toxinelor din corp. Folosita pe cale interna (spirulina in stare pura sau spirulina sub forma de preparate medicale) poate previne atacurile de inima. Iata care sunt si celelalte beneficii ale tratamentului cu spirulina:

  • poate preveni aparitia celulelor canceroase;
  • gratie continutului de vitamina E si de alti antioxidanti spirulina intarzie imbatranirea, prevenind totodata si sterilitatea;
  • spirulina poate fi intrebuintata si in tratarea anumitor boli de piele: dermatite, eczeme, psoriazis;
  • spirulina are efecte pozitive si asupra organelor vizuale ajutand la tratarea miopiei sau a cataractei;
  • spirulina protejeaza rinichii de efectele secundare ale medicamentelor folosite in diverse tratamente;
  • spirulina are o actiune benefica si asupra tensiunii arteriale si contribuie la reglarea acesteia;
  • spirulina este utilizata cu rezultate bune si in scaderea colesterolului;
  • unii medici recomanda spirulina si pentru imbunatatirea memoriei si a capacitatii de concentrare precum si in tratarea anemiei.

Este extrem de nutritiva

Consumand spirulina este un mod eficient de a aduce in te “incarca” cu vitamine si proteine fara a lua in greutate, fiind asadar ideala pentru persoanele la dieta.

7 grame de spirulina contin:

  • 20 calorii
  • 4.02 g de proteine
  • 2 mg de fier
  • 8 mg fosfor
  • 14 mg magneziu
  • 95 mg potasiu
  • 73 mg sodiu
  • 0.7 mg vitamina C
  • 8 mg calciu
  • 1.67 g carbohidrati
  • 0.54 g grasime

De asemenea, contine tiamina, niacina, acid folic, riboflavina si vitaminele A, B6 si K.

Folosind aceasta pudra intr-o dieta, te poate ajuta sa ai un organism hranit.

Trateaza simptomele diabetului

Spirulina s-a dovedit eficienta in tratarea simptomelor de diabet. Insa studiile nu sunt suficiente pentru a fi recomandata de doctori.

Un studiu din 2018 a aratat ca aceste alga scade nivelul de glucoza din sange. Studiile au aratat ca pe viitor acesta va fi un ingredient foarte important in alimentatia diabeticilor de tip 2.

De asemenea, in 2017, un studiu pe animale a aratat ca poate fi eficienta in tratarea simtpomelor diabetului.  Soarecii de laborator care au consumat spirulina, au prezentat urmatoarele efecte:

  • cresterea nivelului insulinei
  • scaderea nivelului glicemic
  • imbunatatirea enzimelor hepatice

Spirulina in dietele de slabit

Rezultatele in programele de scadere a greutatii corporale sunt foarte bune, mai ales daca se respecta recomandarea de a lua comprimatul de spirulina cu o jumatate de ora inaintea mesei pentru efectul de reducere al poftei de mancare. In acest sens, spirulina poate fi folosita timp indelungat dar ea nu trebuie sa substituie alimentatia.

In cazul bolilor grave sau acute ea se poate administra timp indelungat cu conditia sa nu se depasesca 2 g pe zi. In conditii de covalescenta, efort fizic deosebit si pe perioade scurte se poate ajunge la maxim 6 g pe zi.

spirulina-in-dietaSpirulina nu îngrașă fiindcă este aproape trei sferturi formată din proteine, atleții și cei care fac culturism consumă spirulină pentru că au nevoie de masă musculară, de energie și de performanță.

Asadar, spirulina, ca si celelalte microalge este un mijloc terapeutic valoros dar nu poate fi consumata fara sfatul unor medici specialisti.

In general, se poate slabi atunci cand se reduce numarul de calorii. Din pacate, odata cu reducerea numarului de calorii din dieta, se reduce si numarul de vitamine, asadar organismul poate avea de suferit.

Introducand spirulina in dieta se poate preveni aceasta problema deoarece aceasta pudra contine foarte putine calorii si este foarte nutritiva. Astfel, persoanele aflate in dieta isi vor pastra nutrientii chiar si in timpul dietelor hipocalorice.

One Comment

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Care este greutatea ideală? La ce ar trebui să fim atenți atunci când suntem în căutarea greutății perfecte?

Dieta cu usturoi – O dietă plină de beneficii pentru sănătate, care te ajută să slăbești rapid