Cum sa nu te ingrasi dupa ce ai slabit

Daca ai reusit sa slabesti recent, felicitari! Ai facut o treaba buna, deoarece reducerea excesului de grasimi contribuie la intarirea organismului si la prevenirea diferitelor afectiuni. Numeroase persoane sunt interesate cum isi pot mentine greutatea la care au ajuns dupa incheierea regimului alimentar. In cele ce urmeaza iti voi oferi cateva sfaturi pentru a te mentine in forma pentru o lunga perioada de timp.

Regimul alimentar, noul stil de viata

Cel mai important lucru este acela de a transforma regimul alimentar pentru care ai optat intr-un stil de viata permanent. Este de la sine inteles ca intoarcerea la obiceiurile alimentare nefaste vor contribui la acumularea de calorii si, implicit, la cresterea in greutate. Acest lucru se aplica mai ales in cazul in care ai urmat o dieta drastica sau ai optat pentru diverse pastile si suplimente pentru slabit, din cauza faptului ca acestea au tendinta de a forta organismul sa elimine carbohidratii si apa, in locul grasimilor.

Atunci cand organismul nu detine suficiente calorii pentru a mentine in limite normale nivelul de energie, intra in modul de infometare, depozitand cat mai multe calorii, in loc de a le arde. Asadar, reintoarecerea la stilul alimentar de dinaintea dietei duce la stocarea mai multor calorii, din cauza faptului ca organismul nu stie ce sa faca cu ele.

Pe de alta parte, daca ai urmat o dieta sanatoasa si ai efectuat exercitii fizice in mod constant, este indicat sa continui in acelasi stil. Pentru a nu permite acumularea de kilograme, redu cantitatea de alimente bogate din punct de vedere caloric si fa miscare de cel putin 2 ori pe saptamana. Este bine de stiut ca poti trece printr-o perioada de acomodare pana cand iti vei da seama care este cantitatea optima de calorii pe care o poti acumula in fiecare zi, fara a te ingrasa. Insa, ori de cate ori te tenteaza sa tii diete drastice pentru o zi, doua, adu-ti aminte ca acestea au efecte vizibile doar pe termen scurt. Cea mai buna cale de a te mentine in forma este aceea de a avea un stil de viata sanatos, bazat pe o dieta echilibrata si pe un program de exercitii fizice.

Foto: deeasoft.com