Alimentele industriale au adaosuri pentru a le imbunatati culoarea, textura si conservarea, care nu sunt intotdeauna avantajoase pentru sanatate si silueta. De aceea, cand le cumparam trebuie sa fim atenti la etichete.
Indulcitorii artificiali pot fi toxici
Desi sunt de preferat atunci cand tii regim, indulcitorii artificiali nu sunt atat de sanatosi. Consumul lor in exces poate fi toxic pentru organism, asa ca cel mai bine ar fi sa eviti pe cat posibil alimentele care contin indulcitori artificiali. Incearca sa consumi cat mai multe alimente care au zahar in cantitati reduse, pentru a nu-ti pune in pericol silueta.
Aromatizantii, substantele artificiale din alimente
In general, fabricantii adauga produselor substante artificiale fiindca le ofera o mai mare stabilitate la temperaturi ridicate. De aceea, ori de cate ori mergi la cumparaturi, citeste cu atentie etichetele produselor.
Grasimile saturate, periculoase pentru sanatate
Un procent ridicat de grasimi saturate este periculos pentru sanatate, deoarece implica cresterea colesterolului rau. In plus, grasimea saturata poate duce la formarea placii de aterom in artere. In ceea ce priveste aspectul fizic, aceste grasimi trebuie inlocuite cu cele mononesaturate care se regasesc in special in: uleiul de masline, uleiul de canola, arahide si avocado.
Sarea trebuie consumata cu moderatie
Multe alimente in recipiente pot contine cantitati mari de sare. In ciuda continutului lor caloric scazut, branzeturile degresate contin in general mai multa sare decat cele integrale. Principalul efect negativ al sarii este acela ca retine apa in organism. De asemenea, alimente precum zaharul, margarina, painea alba, bauturile alcoolice si prajelile favorizeaza retentia apei.
Zaharul, dusmanul siluetei
Trebuie sa tii cont de faptul ca zaharul poate aparea sub diferite denumiri inselatoare precum fructoza, dextroza, maltodextrina, polidextroza si oligofructoza. Spre exemplu, daca un aliment contine atat zahar cat si fructoza, inseamna ca numarul caloriilor este mult mai mare. Incearca sa preiei zahar din fructe, in locul alimentelor bogate in coloranti si zaharuri.