Alimentația și sportul in timpul dietelor de slabit – pentru un corp și o minte sănătoasă

Persoanele supraponderale sau care au cateva kilograme in plus, cu siguranta doresc sa slabeasca, nu in primul rand pentru a arata mai bine, cat pentru a se putea misca mai bine. Persoanele cu kilograme in plus obosesc mai repede in cazul efortului, se misca mai greu si sunt predispuse anumitor boli cum ar fi cele de inima sau diabetului.

Ingrasarea se datoreaza atat alimentatiei necorespunzatoare si in exces, cat si a lipsei de miscare. Cei ce doresc sa ajunga la o greutate optima trebuie sa urmeze diete de slabit, preferabil indicate de catre medicii nutritionisti, deoarece acestea sunt individualizate si asociate cu exercitii fizice. Conform specialistilor in domeniu, cele mai bune exercitii fizice care ajuta la slabire sunt cele cardio, deoarece ard grasimile in exces. Pe langa arderea grasimilor, exercitiile cardio ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui in organism si duc la o rezistena sporita la efort.

Persoanele supraponderale se pot ajuta de dietele rapide sau produse ca Black Lette pentru a scapa de cateva kilograme in plus, dar acestea nu trebuie tinute pe o perioada foarte mare. Dupa eliminarea rapida a catorva kilograme trebuie sa se continue cu alte diete de slabit care sa asigure minimul necesar de calorii pentru o functionare buna a organismului. Astfel de diete de slabit se pot gasi accesand site-uri de specialitate, dar este recomandat ca urmarea acestora sa se faca in paralel cu consultul unui specialist.

alergare

Daca lipsa timpului sau a banilor necesari pentru a merge la o sala de fitness sunt un inconvenient in practicarea exercitiilor fizice, este recomandata alergarea in parc, deoarece aceasta pune in miscare o mare grupa de muschi si totodata duce la cresterea capacitatii pulmonare, reduce riscul aparitiei bolilor de inima si creste rezistenta la efort. Pe timpul iernii, cand iesirea in parc este mai dificila datorita frigului, este recomandat a se face exercitii fizice acasa cu ajutorul unei benzi de alergare sau a unei biciclete medicinale. Acestea mentin corpul in forma si ajuta la tonifierea musculaturii.

Pe langa faptul ca exercitiile fizice ajuta la mentinerea sanatatii, acestea duc si la o imbatranire mai tarzie a corpului. Tocmai de aceea, in cazul curelor de slabire, toti specialistii recomanda asocierea dietelor cu exercitiile fizice. Persoanele supraponderale trebuie sa inceapa cu exercitii fizice de intensitate mica, cum ar fi plimbarea prin parc cel putin 30 de minute pe zi, trecand treptat la un nivel mai mare de depunere a efortului, cu alergari usoare si ajungand in timp la exercitii fizice mai complexe si care necesita un efort care sa ajute la arderea masiva a grasimilor.

Pe site-urile de specialitate se pot gasi diete disociate, diete rapide, precum si diete de renume cum ar fi dieta daneza sau dieta Dunkan. Toate acestea pot ajuta persoanele interesate in pierderea kilogramelor in plus, dar trebuie alese cu atentie deoarece nu trebuie sa puna in pericol sanatatea corpului sau mai rau, sa ajute corpul sa piarda kilogramele in plus, iar odata cu incetarea dietei acele kilograme sa se depuna din nou. Acest lucru este aproape imposibil daca dietele sunt combinate cu exercitii fizice.