Arzi calorii si dupa antrenament?

Poate ca si tu ai auzit ca efectele benefice ale exericitiilor fizice se mentin mult timp dupa incheierea antrenamentului. Mai multa energie, mai putin stres si cresterea endorfinelor, acei hormoni ai fericirii, sunt cateva dintre beneficiile exercitiilor fizice. Dar cum ramane cu arderea caloriilor de dupa antrenament ? Organismul chiar continua sa arda calorii chiar si dupa incheierea sesiunii sau conteaza doar ceea ce se intampla in timpul antrenamentului ?

Raspunsurile la aceste intrebari le-au gasit cercetatorii in urma unui studiu care arata ca este posibil sa arzi calorii pe tot parcursul zile, chiar si dupa 14 ore de la efectuarea exercitiilor fizice. Cercetarea publicata in Jurnalul Stiintific de Sport a constat in analizarea consumarii energiei a 10 barbati sanatosi, in urma supunerii acestora la 2 situatii diferite. In prima etapa, participanii au fost in mare parte inactivi, insa au facut exercitii de stretching timp de 2 minute la fiecare ora. In cea de-a doua situatie, participantii au urmat acelasi program ca si cei din primul grup, insa au si pedalat viguros timp de 45 de minute.

Cercetatorii au descoperit ca cei care au pedalat, pe langa faptul ca au ars calorii in timpul exercitiului fizic, in restul zilei au mai consumat 190 de calorii. Procesul de ardere a caloriilor a durat peste 14 ore de la terminarea antrenamentului, aproape pana la ora de culcare. In ceea ce priveste arderea caloriilor in timpul antrenamentului, acest lucru variaza de la persoana la persoana, intrucat depinde de mai multi factori : sexul, varsta, tipul de antrenament etc. Insa, de fiecare data cand faci miscare tine minte faptul ca ai parte de beneficii atat in timpul antrenamentului, cat si dupa terminarea acestuia, deoarece metabolismul lucreaza in mod continuu. De asemenea, studii anterioare arata ca o persoana, cu cat lucreaza mai intens, cu atat arde mai multe calorii dupa terminarea antrenamentului.

Foto credit: culturismfitness.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum îți usuci părul pe timpul iernii? Metodă simplă

Cel mai gustos mic dejun – Iată cum poți avea parte de un mic dejun pe cinste