Cum îți usuci părul pe timpul iernii? Metodă simplă

Iarna, parul se usuca mai greu, motiv pentru care numeroase persoane apeleaza la uscatorul de par. Insa, cu timpul, pot aparea efecte negative asupra podoabei capilare. Asadar, iata cateva tehnici si greseli, pe care ar trebui sa le iei in considerare.

1. Il usuci la o temperatura prea mare

Parului nu prea ii place caldura intensa. Sub influenta aerului cald, firul de par are tendinta de a deveni uscat, aspru, fara pic de stralucire. In cazul in care chiar trebuie sa iti usuci parul repede, foloseste inainte un spray, care are rolul de a pastra finetea si stralucirea podoabei capilare.

2. Nu usca parul in sensul invers de crestere

Pe cat de cunoscuta este tehnica de uscare a parului cu capul in jos, pe atat de nepotrivita este, daca vrei sa iti mentii parul sanatos si frumos. Parul trebuie uscat doar in directia lui de crestere. Daca respecti aceasta regula, vei vedea ca parul tau va arata mult mai bine, va fi matasos si nu iti va face probleme atunci cand il vei aranja.

3. Nu tine uscatorul aproape de par

Chiar daca vrei sa iti usuci parul mai repede, nu tine uscatorul aproape de el, pentru ca aerul cald iti va deteriora firul de par. Intotdeauna tine feonul la o distanta de cel putin 30 de centimetri.

4. Pieptana-ti parul cat este ud

O regula destul de importanta care tine de ingrijirea parului spune ca trebuie sa-ti pieptani parul cat este ud. Pieptanatul face parul mai matasos, il descurca si contribuie la uniformizarea spray-ului de ingrijire a parului. Daca nu iti pieptani parul inainte de a-l usca exista riscul sa nu mai poti face asta dupa ce ai folosit feonul, din cauza faptului ca devine mai aspru (mai ales in cazul in care ai parul ondulat sau cret).

5. Dupa spalare infasoara-ti parul in prosop

Dupa ce te-ai spalat pe cap, infasoara-ti parul intr-un prosop si tine-l timp de 5-10 minute. Astfel, parul tau nu va mai fi atat de ud, iar tu nu vei fi nevoita sa folosesti feonul prea mult.

Foto credit: germanbeautysabine.wordpress.com