Vitamine si minerale aliate in lupta contra celulitei

Celulita da batai de cap tuturor femeilor, aproape, indiferent de varsta sau de greutate. Pentru a scapa de ea, multe sunt dispuse sa cheltuiasca sume foarte mari de bani si sa apeleze chiar la metode chirurgicale. Daca iti este teama, insa, de asemenea interventii, trebuie sa stii ca exista metode mult mai naturale si mai simple de a lupta cu celulita. Daca alegi sa consumi urmatoarele alimente, care au prorpietati anticelulitice, vei descoperi cat este de simplu sa scapi de aspectul neplacut de coaja de portocala al pielii.

Nucile

Sunt o sursa extrem de bogata de proteine, precum si de nutrienti. Numai doua alune brazilene consumate pe zi, iti vor furniza aportul zilnic de seleniu, un antioxidant vital. In plus, nucile contin si vitamina E, care imbunatateste circulatia, precum si aspectul pielii. In plus, grasimile mononesaturate continute de nuci te ajuta sa arzi mult mai rapid grasimile din organism.

Fulgii de ovaz si cerealele

Cei care mananca cereale in fiecare zi cantaresc, in medie, cu 4 kilograme mai putin decat cei care nu mananca. Cerealele contin fibre, care sunt deosebit de importante in arderea grasimilor si in furnizarea energiei necesare pentru intreaga zi. Antioxidantii dintr-un castron de fulgi de ovaz sau cereale, sunt in numar egal cu antioxidantii gasiti intr-un bol de prune.

Avocado

Fructul de avocade se poate sa fie bogat in calorii, insa el contine foarte multi acizi grasi esentiali, care imbunatatesc sanatatea si aspectul pielii si al circulatiei. In plus, acest fruct te poate ajuta si in arderea grasimilor. Si vitamina E, continuta de avocado, are rolul de a imbunatati aspectul pielii, iar fibrele din acest fruct lupta impotriva colesterolului si ajuta circulatia sanguina.

Bananele

Bananele sunt foarte bune pentru stimularea vaselor de sange si nu pot fi intrecute de niciun aliment in ameliorarea circulatiei. De asemenea, potasiul continut de banane ajuta in lupta cu retentia fluidelor de catre organism, iar vitamina B6 este un alt aliat impotriva lichidelor. In plus, magneziul ajuta in lupta cu stresul, despre care se stie ca este un factor extrem de important in procesul de ingrasare.

Ananasul

Ananasul are efecte anti-inflamatorii in organism, ceea ce poate conduce la o lupta impotriva retentiei de fluide de corp si ajuta in vindecarea fibrelor de colagen deteriorate. Ananasul contine si vitamina C, care se presupune ca este cea mai importanta vitamina in lupta cu celulita. In plus, el se bucura si de o importanta functie in ameliorarea digestiei.

Perele

Perele sunt niste fructe cu o capacitate de detoxifiere extrem de mare. Ele ajuta la eliminarea reziduurilor din organism. Iodul continut de pere ajuta la accelerarea metabolismului, iar fibrele, care sunt vitale in digestie, ajuta la slabit. In plus, perele contin si potasiu care lupta cu retentia fluidelor de organism.

Sursa foto: topnews.net.nz, kzarinne.wordpress.com, photo-dict.faqs.org.