Persoanele care in urma unei diete au reusit sa slabeasca, dar in scurt timp au “castigat”din nou in greutate, au problem hormonale, conform studiilor efectuate recent.
Dereglarile hormonale contribuie la aparitia senzatiei de foame, determinand organismul sa fie din ce in ce mai flamand. Astfel, persoanele care tin o dieta sunt tentate sa revina la vechile obiceuri alimentare, potrivit unui studiu australian publicat in Jurnalul de Medicina al Angliei.
Studiul s-a efectuat pe un esantion de 50 de supraponderali si obezi pe durata a 10 saptamani, timp in care pacientii au tinut o dieta saraca in calorii. Scopul studiul era acela de a se axa asupra celor 34 de persoanelor care au reusit sa slabeasca 10% din greutatea corporala. Dupa inchierea dietei, in meniul pacientilor au fost introduse treptat alimentele necesare pentru o dieta sanatoasa.
Cercetatorii au ajuns la concluziile ca desi pacientii au fost consiliati pe toata perioada regimului de catre nutritionisti privind modul de alimentatie dupa un regim strict, in decurusul unui an, fiecare persoana a acumulat la loc kilogramele pe care a reusit sa le dea jos.
Dereglarile hormonale duc la cresterea apetitului
Pentru a afla care este cauza “cresterii” in greutate, oamenii de stiinta au analizat rezultatele testelor a 9 tipuri de hormoni care au o influenta asupra apetitului si le-au comparat cu testele efectuate inainte ca pacientii sa tina regim. Acestia au descoperit ca 6 dintre cei 9 hormoni nu se aflau in limite normale, ceea ce a dus la dereglari ale organismului si , implicit, la cresterea apetitului. Potrivit specialistilor, persoanele care reusesc sa slabeasca foarte mult nu doar au un apetit mai crescut, dar ard calorii mult mai greu decat in mod normal, ceea ce duce la un dezechilibru al metabolismului.
Intrebarea este: sa fie hormonii intr-adevar de vina sau obiceiurile alimentare si lipsa vointei sunt principalele cauze ale cresterii in greutate? Tu ce spui?
Sursa poza: manancsanatos.blogspot.com