Coaja merelor este bogata in substante nutritive, care ne mentin in forma. Tocmai de aceea iti recomandam ceaiul preparat din coji de mere. In cele ce urmeaza, afla care sunt cele mai importante beneficii ale acestui ceai gustos.
Contribuie la detoxifierea organismului
Ceaiul preparat din coji de mere este energizant si stimuleaza activitatea musculara. De asemenea, ceaiul are un rol important in detoxifierea organismului, fapt pentru care este recomandat pentru consum, mai ales pe perioada unei cure de slabire. In plus, ceaiul de coji de mere mentine senzatia de satietate pentru o perioada mai lunga de timp, impiedica asimilarea grasimilor (datorita substantelor active din coaja fructului) si favorizeaza eliminarea surplusului de apa din organism.
Stimuleaza digestia
Un ceai preparat din coji de mere are si alte beneficii asupra sistemului digestiv. Ceaiul stimuleaza digestia, fiind recomandat cu precadere in cazul persoanelor care au o dieta bogata in grasimi. In acelasi timp, merele sunt ideale pentru cei care au probleme cu ficatul.
Elimina calculi biliari
Ceaiul de coji de mere are proprietati diuretice si depurative. De aceea, si persoanele care sufera de calculi renali pot consuma ceai de coji de mere, intrucat studiile arata ca o cura cu ceai de mere contribuie la eliminarea nisipului si a pietrelor de la rinichi.
Mod de preparare
Pentru prepararea ceaiului, ai nevoie de cojile de la 6 mere (de preferinta mere rosii), 1 litru de apa, 2 linguri de miere si optional ½ lingurita de scortisoara si 2 linguri cu suc de lamaie. Cojile, sucul de lamaie, scortisoara se adauga in vasul cu apa, dupa care se pun la fiert pentru 10-15 minute (pana cand lichidul capata culoare). La sfarsit, amestecul se strecoara, se adauga miere (dupa gust) si se bea.
Foto credit: ghiduldesanatate.ro.