5 Exercitii fizice impotriva celulitei

Orice femeie isi doreste sa aiba un abdomen plat, picioare ferme, solduri si coapse fara depozite inestetice de grasime. Insa, celulita nu dispare atat de repede pe cat apare, asa ca ai nevoie de un program anticelulitic complet. Exercitiile fizice care tonifica si netezesc pielea ar trebui sa devina unul dintre obiceiurile tale daca vrei sa scapi cat mai repede de aspectul de coaja de portocala. Asadar, iata 5 exercitii eficiente care te scapa de celulita :

Exercitiul 1


Stai intinsa pe spate, pe podea, cu palmele asezate sub posterior. Ridica picioarele la o distanta de 10 – 15 cm de podea. In timp ce tii capul si umerii lipiti de podea, departeaza lent picioarele, apoi apropie-le. Exercitiul se efectueaza in 2 serii a cate 15 miscari.

Exercitiul 2


In pozitia initiala tine picioarele usor departate si genunchii putin indoiti. Fa o fandare la dreapta, indoind piciorul drept la 90 de grade, dar pastrand piciorul stang perfect drept. Adu piciorul drept la pozitia de start, cu o miscare lenta. Repeta exercitiul de 20 de ori, alternand picioarele.

Exercitiul 3


Stai pe burta, in pozitia pentru flotari, dar cu genunchii asezati pe podea. Pozitioneaza palmele pe podea, in dreptul umerilor. Fa o flotare, apoi departeaza bratele si fa alta. Repeta exercitiul de 12 ori, apropiind si departand mainile.

Exercitiul 4


In pozitia initiala, stai intinsa pe podea, tine picioarele usor departate, palmele la ceafa si coatele spre exterior. Ridica picioarele la o distanta de 10-15 cm de podea. Apoi, ridica umerii, gatul si capul de pe podea si rasuceste-te spre dreapta, in timp ce ridici genunchiul drept si il duci spre cotul stang. Coboara partea superioara a corpului si schimba genunchiul pe care il ridici. Repeta exercitiul de 20 de ori, alternand genunchii.

Exercitiul 5


Stai intinsa pe podea, cu fata in sus, palmele la ceafa si tine coatele orientate catre exterior. Ridica picioarele la o distanta de 10-15 cm de podea si in timp ce departezi usor picioarele (fara sa indoi genunchii), ridica umerii si capul de pe sol. Apoi, apropie picioarele si coboara partea superioara a corpului pana cand atingi podeaua. Repeta exercitiul de 15 ori.

foto: totulpentrufemei.ro