Quinoa, bogata in fibre, saraca in calorii si grasimi

Acest “superaliment” nu ar trebuie sa lipseasca din alimentatia de zi cu zi, intrucat contine o serie de nutrienti important pentru buna functionare a organismului. Iar fata de alte alimente, quinoa este mult mai saraca in calorii si grasimi si contine fibre din belsug. O cana plina cu quinoa are 129 de calorii, 2 grame de grasime si 4,6 grame de fibre.

De asemenea, boabele de quinoa contin mult mai multe proteine decat carnea, motiv pentru care nutritionistii o recomanda in defavoarea preparatelor din carne. In plus, quinoa este o sursa excelenta de vitamine (A, B, C, D, E si K) si minerale (fier, cupru, calciu, fluor, crom, magneziu, iod, potasiu, selenium si zinc).

Scade nivelul grasimilor din sange

Boabele de quinoa reduc cantitatea de grasimi din sange, contribuind astfel la prevenirea formarii placilor de aterom si la reducerea riscului de atac de cord. De asemenea, quinoa s-a dovedit a fi eficienta in combaterea afectiunilor renale, intrucat are un rol important in mentinerea sanatatii rinichilor.

In plus, datorita continutului de magneziu, quinoa ajuta la tratarea durerilor de cap si a migrenelor prin relaxarea vaselor de sange si prin reducerea tensiunii arteriale.

Atentie!

Quinoa nu este un aliment care predispune la alergii si nu contine cantitati importante de purine. Deoarece este un memmbru al familiei Amaranthaceae-Chenopodiaceae contine oxalat in stadii diferite de crestere. Persoanele carora li se recomanda sa restrictioneze oxalatul din dieta lor trebuie sa evite consumul de quinoa.

Info: Quinoa se prepara intr-un mod asemanator orezului, dar timpul de preparare se reduce aproape la jumatate. Prin preparare, boabele de quinoa cresc in volum de aproximativ 4 ori.

Foto credit: topics.nytimes.com.