Dieta Evers

Dieta a fost numita dupa medicul german dr Joseph Evers. Parintele metodei de slabit a plecat de la premisa ca majoritatea alimentelor ajung pe masa noastra in forma prelucrata, astfel pierzand mult din valoarea originala. Din acest motiv componentele de baza ale dietei Evers sunt alimentele naturale, spre exemplu fructe, lapte, paine din ovaz si cereale integrale. Aceasta dieta este foarte utila pentru persoanele supraponderale si obeze.

Principiile de baza ale dietei Evers

Pe langa efectul pozitiv pe care il are asupra siluetei, dieta Evers contribuie la prevenirea anumitor boli printre care se numara tulburarile metabolice, aparitia cariilor dentare, afectiunile gastrice si intestinale cronice. In baza a diferite studii, Dr.Evers a stabilit ca in principal oamenii ar trebui sa se hraneasca cu fructe si legume. In opinia acestuia carnea, legumele frunzoase si germenii nu constituie hrana naturala a omului. De asemenea, el considera ca cea mai frecventa greseala este ca in loc sa consumam paine integrala, bogata in substante de balast si vitamine, ne hranim cu paine alba cu valoare nutritiva mult mai redusa. Nici laptele de vaca nu este consumat in forma originala. In cazuri fericite este numai pasteurizat, in schimb, in prezent in comert ajunge lapte omogenizat, conservat si sterilizat. Valoarea  nutritiva a alimentelor conservate si congelate scade semnificativ in cursul sterilizarii. Acelasi lucru este valabil si in cazul produselor lactate, fructelor conservate chimic. Digestia ne este ingreunata de nicotina, cafea, ceai, alcool si dulciuri.

In ce consta dieta Evers

Pentru ca dieta sa fie eficienta, prescriptiile se vor respecta cu strictete. Principiul de baza al dietei este ca alimentele sa se consume in forma in care sunt disponibile in natura. Din acest motiv, hrana nu se va fierbe, coace, praji in ulei si condimenta puternic. La alegerea alimentelor se va acorda atentie la oferta de sezon si se va consuma ceea ce provine din mediul nostru. Avantajul este ca in acest fel alimentele sunt proaspete si n necesita conservare in vederea transportului de durata. La dieta se pot consuma diferite fructe, de exemplu mere, pere, prune, lapte crud si unt de casa. Alte componente ale dietei sunt secara si graul, painea integrala, fulgii de ovaz, ouale crude, mierea si apa. Dieta poate fi completata cu alune si nuci.

Pe de alta parte, se va evita consumul alimentelor iritante si a condimentelor: nicotina, cafea, ceai, cacao. De asemenea, pe parcursul dietei Evers este interzis consumul de sare, zahar, otet, mustar, piper, al indulcitorilor si al conservantilor. Insa, din cad in cand este permis consumul unui pahar de vin sau bere.

Trecerea este grea !

Trecerea la dieta Evers necesita 8-14 zile. Aceasta trecere este dificila in special pentru persoanele care anterior se hraneau nesanatos si mancau cate ceva intr-una. In cazul persoanelor care sufera de obezitate, este indicat ca dieta Evers sa devina un stil de viata propriu.