Dieta cu fructe: slabesti 4 kilograme in 3 zile

Jay Robb, specialist în nutriţie, a realizat o dietă bazată pe fructe care promite pierderea a patru kilograme în doar trei zile. Autorul regimului susţine că în această perioadă de timp sistemul digestiv va fi curăţat, iar metabolismul va fi accelerat. Dieta propune un plan cu 900-1.000 de kilocalorii pe zi, cu 100-125 de grame de proteine in prima zi si 50 de grame de proteine in urmatoarele doua zile.

Cum este posibil acest lucru?

Cunoscuta sub numele de “cura de curatare a organismului”, dieta pe baza de fructe (mai exact nutrientii din fructe) contribuie la dizolvarea grasimilor toxice, eliminandu-le din organism (cu ajutorul apei si fibrelor ce se gasesc in compozitia fructelor).

De asemenea, consumul de fructe contribuie la accelerarea tranzitului intestinal lent si la mentinerea senzatiei de satietate pentru o perioada mai lunga de timp.

Cura cu fructe are doua faze

In prima faza, adica in prima zi, trebuie sa se bea doar shake-uri de proteine slaba calitate, iar in cea de-a doua faza (ultimele doua zile), trebuie sa se consume fructe din doua in doua ore.

Cina in ultimele doua zile consta in legume crude si o portie mica de proteine slabe sau un shake cu proteine. Lactatele, cafeaua, ceaiul, alcoolul, sucurile, legumele gatite, grasimile si dulciurile sunt complet interzise, mai ales daca vrei ca rezultatele sa nu intarzie sa apara.

Nu se recomanda efectuarea de exerciti fizice

Intrucat dieta este destul de stricta, autorul regimului nu recomanda efectuarea de exercitii fizice, din cauza faptului ca organismul se va simti slabit, motiv pentru care este indicat sa nu fie supus efortului fizic. Insa, dupa terminarea dietei se recomanda efectuarea de exercitii fizice, cu scopul de a tonifia musculatura corpului.

De asemenea, dieta nu trebuie tinuta mai mult de 3 zile, altfel poate duce la dereglari metabolice si la diminuarea masei musculare.

Foto credit: la-dieta.ro