Ce se ascunde in spatele poftelor alimentare ?

Simti nevoia sa consumi cipsuri dis de dimineata? Ai pofta de pizza seara tarziu  sau vrei neaparat sa mananci un baton de ciocolata la 4 dimineata ? Nu este nimic iesit din comun sa ai pofte alimentare din cand in cand, dar ce te faci daca le ai chiar atunci cand ti-ai propus sa tii o dieta ? Potrivit specialistilor, poftele necontralate sunt cauzele dietelor esuate si a numeroaselor boli metabolice. In cele ce urmeaza afla de ce nu te poti abtine de la a consuma alimente bogate in calorii, ce poti face pentru a reusi sa nu pici in capcana tentatiei si ce spun poftele alimentare despre sanatatea ta.

Ce inseamna daca am pofta de branza sau inghetata ?

Cand te afli intr-o stare depresiva, simti nevoia sa consumi produse care contin lapte, precum inghetata sau branza. Alimentele preparate din lapte contin anti-depresivi naturali, precum triptofanul, care are efect calmant. De asemenea, acestea sunt bogate in grasimi, motiv pentru care dau senzatia de satietate. Pentru a tine departe tentatiile pe baza de lapte infrunta direct cauza depresiei si destainuie-te cuiva apropiat sau unui psiholog.

Ce inseamna daca am pofta de alimente dulci ?

Daca simti nevoia de a consuma in exces prajituri, ciocolata, bomboane, intr-un cuvant dulciuri poate ca una dintre cauzele comportamentului tau este copilaria ta, perioada in care erai rasplatita pentru orice fapta buna pe care o faceai cu dulciuri. In cazul in care te regasesti in ipostaza asta, incearca sa te rasplatesti acum cu recompense de alta natura : cumpara-ti o carte, un obiect vestimentar sau o bijuterie pe care ti-o doreai de mult timp.

Ce inseamna daca am pofta de fast-food ?

Aproape tot ce gasesti la fast food inseamna grasimi prajite si multe calorii. Persoanele care simt nevoia de a consuma mancare de tip fast-food sunt total nesatisfacute de propria lor viata si nu sunt pregatite sa faca schimbari, potrivit specialistilor. Asadar, ele aleg sa se “indoape” cu alimente bogate in grasimi.

Cum poti spune stop mancarurilor de tip fast-food ? Fa mai multa miscare! Studiile recenta arata ca exercitiile fizice reduc apetitul pentru alimentele bogate in grasimi.