A fost descoperita o noua gena care regleaza greutatea corporala

 

 

Cercetatorii de la Universitatea din Rhode Island au descoperit in timp ce studiau efectele adverse ale unei proteine din creier denumita RG S9 2 ca aceasta joaca un rol important in reglarea greutatii corporale.

Rezultatele studiului arata ca persoanele care au variatii de gene ce pot reduce nivelul proteinei RGS9 2 au un indice de masa corporala ridicat.

In momentul in care cercetatorii au analizat cativa soareci care nu au o asemenea proteina in creier, au descoperit ca procentul grasimii corporale este mult mai mare decat in cazul soarecilor care au gena RGS9 2.

Proteina RGS9 2 se gaseste in mod normal in acea sectiune a creierului care este asociata recompensei si se ocupa cu controlul motor, fapt pentru care autorul studiului este de parere ca acumularea de kilograme  poate fi un rezultat al cresterii recompensei care apare in timp ce mancam.

” Studiile arata ca acea parte a creierului in care se gaseste gena RGS9 2 are un rol important in reglarea greutatii corporale si este independenta de raspunsurile asociate cu motivatia si recompensa. Astfel, am descoperit o gena care ajuta la reglarea greutatii corporale prin controlul metabolismului”, afirma autorul studiului Abraham Kovoor.

Astfel, persoanele care au in structura creierului un nivel ridicat al proteinei RGS9 2 au sansa de a scapa de kilogramele in plus mult mai usor, in comparatie cu cele care au variatii ale acestei gene.

De asemenea, gena ajuta la controlarea metabolismului, incetinindu-l sau intensificandu-l in functie de nevoile fiecarei persoane.

Sursa poza: topculturism.ro