Ai auzit deja de efectele ceaiului verde sau ale ceaiului negru asupra slabitului. Mai putin cunoscut este ceaiul rosu/ rooibos, care intra si el in gama licorilor care te ajuta sa iti pastrezi un corp armonios.
Accelereaza-ti metabolismul cu ceai rosu!
Ceaiul rosu, cunoscut si sub denumirea de rooibos, provine din Africa de Sud, unde este folosit ca un leac universal. Oamenii de acolo il administreaza copiilor pentru a avea un somn linistit, sau musafirilor pentru a se relaxa. In zona lui de provenienta, ceaiul rosu este consumat in special pentru efectul sau calmant.
Ceaiul rosu are insa si alte efecte, in afara celui cunoscut de africani. El te poate ajuta si atunci cand vrei sa iti mentii greutatea constanta, sau chiar sa scapi de cateva kilograme in plus.
Principalul beneficiu pe care ceaiul rosu il aduce dietei tale este ca te ajuta sa accelerzi metabolismul, prin eficientizarea activitatii ficatului. Apetitul tau va fi mai scazut iar grasimile vor fi mai putin asimilate de catre organism. Pe langa toate astea, ajuta la absorbtia eficienta a fierului.
Daca toate astea ti se par insuficiente, afla ca, spre deosebire de ceaiul verde sau de cel negru, ceaiul rosu nu contine cafeina, asa ca nu trebuie sa iti faci griji ca vei deveni hiperenergica.
Ceaiul rosu e un bun aliat al dietelor, pentru ca e destul de dulce, incat sa il poti bea fara zahar. Aportul de calorii e minim, iar metabolismul tau va functiona mai eficient.
Reteta de ceai rosu
Pentru a prepara o ceașcă de ceai roșu, aveți nevoie de următorii pași simpli:
- Alegeți ceaiul roșu preferat. Acesta poate fi fie în pliculețe, fie vrac.
- Fierbeți aproximativ 250 ml de apă până la punctul de fierbere.
- Adăugați ceaiul în ceașcă: un pliculeț sau o linguriță de ceai vrac pentru fiecare ceașcă de apă fierbinte.
- Turnați apa fierbinte peste ceai și lăsați-l să se infuzeze.
- Timpul de infuzare variază în funcție de tipul de ceai roșu, dar de obicei este între 3 și 5 minute.
- După ce s-a infuzat, scoateți pliculețul de ceai sau strecurați ceaiul dacă este vrac.
- Ceaiul roșu se poate savura atât cald, cât și rece, și poate fi îndulcit cu miere sau zahăr, dacă doriți.
Acesta este un ghid de bază, dar puteți adăuga și alte ingrediente pentru a personaliza aroma, cum ar fi felii de lămâie, mentă sau ghimbir, în funcție de gusturile personale.