Pe langa o alimentatie sanatoasa si exercitii fizice, poti recurge si la alte metode eficiente de reducere a celulitei. Una dintre aceste metode este electrostimularea musculara care ajuta la intarirea musculaturii, imbunatateste circulatia sangelui si nu in ultimul rand, elimina depozitele de grasimi. Inainte de a opta pentru o astfel de metoda de slabit, iti prezint pe larg cateva detalii despre electrostimulare, si anume: in ce consta, care sunt efectele benefice si caror persoane le este contraindicat un astfel de tratament corporal.
Cum functioneaza electrostimularea musculara
O sedinta de electrostimulare consta in aplicarea de electrozi pe piele, sustinuti de benzi elastice. Micro-curentii care sunt aplicati pe zonele de tratament pun in functiune muschii care la randul lor folosesc grasimile din jur ca sursa de energie. In functie de pozitionarea electrozilor si de intensitatea, durata, amplitudinea si frecventa cu care acestia lucreaza se poate obtine: masaj de relaxare, masaj profund anticelulitic, cresterea masei muscular, efecte analgezice sau antiinflamatorii.
Beneficiile electrostimularii musculare
Electrostimularea:
- tonifica musculatura (muschii sunt lucrati fara ca tu sa depui efort)
- scade procentul masei grase din corp si creste procentul masei musculare (in aproximativ 45 de minute scapi de calorii pe care le-ai fi ars, in mod normal, in 6-8 ore de gimnastica fara intrerupere)
- creste metabolismul, circulatia sanguina si gradul de oxigenare al zonei respective
- elimina toxinele din organism
- creste tonusul general si reda buna dispozitie, eliminand stresul acumulat
Pentru a obtine efectele dorite trebuie sa faci un tratament cu o frecventa de minimum 3 sedinte pe saptamana, a cate 40-45 de minute. Desi este o buna metoda de remodelare corporala, electrostimularea este contraindicata: femeilor insarcinate, diabeticilor, persoanelor care au tensiune arteriala ridicata si celor care au tije metalice sau stimulatoare cardiace electronice.
Electrostimularea in patura termica
Electrostimularea in patura termica presupune mai intai aplicarea electrozilor, dupa care pacienta este infasurata intr-o patura electrica dubla. Termocuverta, asa cum mai este numita patura electrica, ajunge la temperaturi foarte ridicate, ducand astfel la arderea extrem de rapida a tesutului adipos, la cresterea semnificativa a metabolismului celular si la pierderea rapida in centimetri.
Sedintele de electrostimulare in patura termica imbina efectele benefice ale electroterapiei cu cele ale termoterapiei. Efecte vizibile apar inca de la prima sedinta, insa de abia dupa 10-12 sedinte se poate vorbi, intr-adevar, de o slabire in centimetri remarcabila. Tratamentul se efectueaza in sedinte de 2-3 pe saptamana, in combinatie cu o alimentatie echilibrata si o hidratare corespunzatoare (cel putin 1,5 litri pe zi). Dupa incheierea tratamentului se recomanda efectuarea unor sedinte de intretinere (cel putin o data pe saptamana).
Atentie! Electrostimularea in patura termica este contraindicata:
- persoanelor care sufera de boli cardiace grave sau de epilepsie
- persoanelor care au fragilitate capilara
- celor care au tije metalice sau stimulatoare cardiace electronice
- femeilor insarcinate
- in perioada menstruatiei
Într-adevăr este bună electrostiumalrea, dar doar anumitor persoane. Pe lângă cele înșirate de tine în articol, trebuie menționat că dacă ești o persoană cu foarte mult țesut adipos, în exces chiar, electrostimularea nu te-ar ajuta mai deloc. În ceea ce privește : – „(in aproximativ 45 de minute scapi de calorii pe care le-ai fi ars, in mod normal, in 6-8 ore de gimnastica fara intrerupere)” – ai exagerat cu orele de gimnastică. Nu face nimeni, cu excepția sportivilor de mare performanță, gimnastică atâta timp. Mai mult decât atât, recomand cu mai multă încredere exercițiile fizice. Din mai multe motive, dar două dintre aceste motive ar fi, pe lângă arderea grăsimilor, creșterea capacității rezpiratorii dar și o mai bună capacitate de rezistență la efort a inimii. În concluzie, electrostimularea este bună dar și ușor costisitoare, având în vedere că pentru a obține ceva rezultate, sunt necesare un numă destul de mare de ședințe. Cu toate astea, electrostimularea nu poate înlocui exercițiile fizice și jogging-ul.