Beneficiile ceaiului de iasomie in curele de slabire

Folosit inca din antichitate, ceaiul de iasomie are numeroase beneficii asupra organismului. Pe langa faptul ca este de real folos in cadrul unei cure, ceaiul de iasomie protejeaza organismul de numeroase afectiuni.

Ajuta la o mai buna digestie

In ceea ce priveste procesul de slabire, ceaiul de iasomie actioneaza la nivelul sistemul digestiv, ajutand la o mai buna digestie si la eliminarea toxinelor din organism. De asemenea, un consum constant de ceai de iasomie contribuie la reducerea nivelului colesterolului “rau” din sange si la scaderea presiunii arteriale, prevenind astfel dezvoltarea afectiunilor cardiovasculare.

Previne cancerul

Ceaiul de iasomie este bogat in antioxidanti, intrucat intra in categoria ceaiurilor nefermentate. Astfel, spre deosebire de ceaiul oolong sau negru, ceaiul de iasomie contine in cantitati mari catechine, care ajuta la repararea celulelor afectate de boala. Astfel, acestea revin la normal si se elimina riscul de a se transforma in unele canceroase sau de a se autodistruge.

Elimina depozitele de grasime

Catehinele sunt mai puternice decat vitamina C sau E, iar concentratiile de polifenoli din ceaiul de iasomie sunt mai mari decat cele din fructe si legume. Studiile arata, de asemenea, ca acesti compusi din ceaiul de iasomie contribuie la eliminarea depozitelor de grasime, prevenind astfel dezvoltarea obezitatii, o afectiune de care sufera din ce in ce mai multi oameni.

Alte beneficii ale ceaiului de iasomie

– Regleaza nivelul zaharului in sange, prevenind astfel aparitia diabetului zahar de tip 2.

– Intareste sistemul imunitar, scazand riscul declansarii racelii sau gripei.

– Are proprietati antibacteriene. Un studiu realizat la Universitatea de Stat din Kansas arata ca ceaiul de iasomie inhiba dezvoltarea unor bacterii precum listeria sau salmonela.

– Deoarece are proprietati sedative, ceaiul de iasomie relaxeaza si calmeaza corpul, contribuind la eliminarea tensiunilor nervoase.

– Protejeaza organismul de inflamatiile cornice, reducand astfel riscul bolilor cardiovasculare si al artritei.

Foto credit: ziare.com.