Ceaiul alb și beneficiile acestuia – Modelează corpul și are grijă de sănătatea ta

La fel ca cel negru si verde, ceaiul alb provine din aceeasi planta numita Camellia Sinensis. Diferente dintre cele trei tipuri de ceaiuri este aceea ca cel alb este cel mai putin procesat fata de restul, motiv pentru care isi pastreaza cei mai multi polifenoli. De asemenea, aroma ceaiului este mult mai puternica, iar efectele lui sunt cu adevarat miraculoase.

Beneficiile ceaiului alb asupra sanatatii

•    Inhiba dezvoltarea celulelor canceroase si previne aparitia unora noi. Flavonoizii, antioxidantii hidrosolubili, s-au dovedit a fi extrem de eficienti in prevenirea cancerului de colon, prostata sau de stomac.
•    Scade riscul aparitiei atacurilor de cord. Studiile recente au demonstat faptul ca persoanele care beau 2 cani de ceai alb in fiecare zi au cu 50% mai multe sanse de a supravietui unui atac de cord.
•    Creste rezistenta oaselor datorita polifenolilor si fluorului care se regasesc in compozitia lui, potrivit unor studii efectuate in Taiwan.
•    Elimina stresul, oferind un plus de energie.
•    Unul dintre cele mai importante efecte pozitive ale ceaiului este acela ca ajuta la scaderea naturala a greutatii corporale.

De unde cumpar ?

Pentru ceai alb, noi va recomandam magazinele Plafar , aveti mai jos cateva variante :

  1. Sonnentor ceai alb pai mu tan 40g buc sonnentor
  2. Sonnentor ceai alb energizant si protector 45g cutie sonnentor
  3. Sonnentor ceai alb sursa puterii 70g cutie sonnentor
  4. Sonnentor ceai alb energizant si protector 20dz cutie sonnentor

Ceaiul alb reduce pofta de mancare

Cafeina din ceaiul alb contribuie la accelerarea metabolismului, implicit la arderea mai rapida a grasimilor. De asemenea, ceaiul impiedica si depunerile ulterioare de grasime, asadar efectul sau este atat de subtiere, cat si de remodelare corporala. Mai mult de atat, studiile arata ca persoanele care beau ceai alb de cel putin 3 ori pe zi, nu simt nevoia de a manca atat de mult precum persoanele care nu beau ceai. Cu alte cuvinte, consumul regulat de ceai alb pe langa faptul ca accelereaza metabolismul, reduce si pofta de mancare.

Prepararea ceaiului

Pentru a beneficia de efectele ceaiului alb este bine de stiut cum se prepara. Exista doua variante de a-l bea: cald sau rece.
Prima varianta: mai intai se clateste ceainicul cu apa fierbinte, dupa care se adauga imediat frunzele de ceai (1 sau 2 lingurite). Inainte de infuzie, frunzele sunt inmuiate cu cateva picaturi de apa fierbinte pentru a se elibera aroma ceaiului. Cea mai potrivita apa pentru infuzie este cea de izvor cu un continut potrivit de minerale. Pentru ceaiul alb Yin Zhen timpul de infuzare este de 15 minute, iar pentru Pai Mu Tan este de 7 minute. Se inlatura frunzele si se amesteca ceaiul, dupa care poate fi servit.

Cea de-a doua varianta: consta in adaugarea a 10 grame de ceai intr-un ceainic peste care se toarna jumatate de litru de apa fierbinte. Ceaiul se lasă 3-5 minute la infuzat, dupa care se scot frunzele. Bautura obtinuta se toarna intr-un pahar plin cu cuburi de gheața, dupa care se serveste.

Desi ceaiul este un produs natural, consumul in exces (mai mult de 4 ori pe zi) poate determina inflamarea mucoasei gastrice.

Ceaiul alb si anasonul remodeleaza corpul

Pentru uz extern puteti folosi o cataplasma preparata din ceai alb in combinatie cu anason. Pasta se aplica direct pe piele pentru a se obtine un efect emolient. Cataplasma are rolul de a stimula productia de colagen, remodeland pielea in timpul si dupa procesul de slabire. Pentru rezultate vizibile, pasta medicinal se foloseste cel putin o luna.

Cele mai bune pliculete de ceai alb, le gasiti la farmaciile Plafar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aceste condimente te ajută să slăbești și au grijă de organismul tău. Iată care sunt și efectele medicinale ale acestora

Cât de eficiente sunt suplimentele de slăbit? Iată care este, de fapt, adevărul despre suplimentele pentru slăbit!