Ceaiul de mesteacăn – Băutura care te scapă de toxinele din organism

O silueta frumoasa inseamna in primul rand un organism sanatos. In general, persoanele care au probleme cu greutatea, au colesterolul mare, retin apa si sufera de constipatie, ceea ce duce automat la retinerea toxinelor in organism. Daca te confrunti cu astfel de probleme, iti recomandam ceaiul de mesteacan, bogat in saponine, o substanta amara, mucilagii, tanin de natura pirocatehinica, ulei volatil, un glicozid de natura flavonica (betulina), zaharoza, rezine etc.

Cum actioneaza?

Inca din vechime, mesteacanul era folosit in tratarea multor boli, incat pe drept cuvant i se spunea “arborele vietii”. De la mesteacan se intrebuinteaza frunzele, mugurii, coaja si seva. La noi in tara, in mod curent, se utilizeaza frunzele – Folium Betulae – pentru a mari diureza.

Prin diureza puternica pe care o produce, ceaiul de mesteacan contribuie la eliminarea toxinelor din corp, stimuleaza schimburile organice, avand in acelasi timp si o actiune depurativa.

Multe boli de piele sunt influentate in bine de o cura facuta cu acest ceai. Diureza produsa are o actiune favorabila in reumatism, guta, inflamatii articulare si nefrite cronice. De asemenea, ceaiul se recomanda in formele cardio-renale insotite de edeme si albuminurie, contribuind la eliminare apei retinuta in tesuturi. In plus, frunzele de mesteaca favorizeaza eliminarea acidului uric si a colesterolului.

Mod de preparare

Infuzia din frunze de mesteacan se prepara in modul urmator: peste 20 g. frunze maruntite (2-3 linguri) se toarna 200 g. apa clocotita. Se acopera si se lasa pana se raceste la 40 grade C, apoi se adauga un varf de cutit de bicarbonat de sodiu care neutralizeaza acidul betuloretinic, intrucat acesta micsoreaza actiunea diuretica a frunzelor de mesteacan. Dupa 6 ore, se strecoara si se bea lichidul in doua reprize, la un interval de 4 ore.

Info: Spre deosebire de frunze si muguri, seva de mesteacan nu are actiune diuretica. Mugurii, datorita uleiului volatil pe care-l contin, au proprietati antibiotice.

Foto credit: consultatii-medicale.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum să ai grijă de părul tău – Sfaturi pentru îngrijirea părului creț

Prends-Moi, primul parfum pentru slabit