Scapa de celulita prin sport

Exercitiile fizice sunt o alternativa demna de luat in considerare atunci cand te decizi sa lupti impotriva celulitei. Ele te ajuta sa iti tonifici musculatura si sa iti conturezi cat mai bine, in special, partea inferioara a corpului, care este mai predispusa aparitiei celulitei. Exercitiile anticelulitice precum mersul, joggingul, ciclismul si yoga sunt recomandate atunci cand incerci sa scapi de celulita. Totusi, dintre toate exercitiile fizice cu ajutorul carora poti scapa de celulita, yoga este cel mai recomandat. Aceasta deoarece yoga este un sport care antreneaza atat trupul, cat si sufletul, iar efortul depus in practicarea acestui sport te ajuta sa scapi mai repede de aspectul inestetic al pielii.

Exercitiile cardio lupta cu celulita

Cele mai bune exercitii fizice in lupta cu celulita sunt cele cardiovasculare, precum inotul, mersul, alergatul, care stimuleaza circulatia sanguina si limfatica. Exercitiile cardiovasculare, precum cele mai sus mentionate, sunt recomandate in defavoarea celor care lucreaza doar anumite clase de muschi, tocmai datorita faptului ca pun intregul corp in miscare. Si mai au un plus, acela ca nu se desfasoara intr-un spatiu artificial, precum salile de fitness, ci pot fi realizate in aer liber. In acest fel, mintea ta nu mai percepe exercitiile fizice ca pe ceva extenuant si greu de facut dupa un program fix, ci te vei simti mai libera si mai confortabil in acest fel. Exercitiile cardiovasculare au si rolul ca pun intreg organismul la miscare, ceea ce conduce la o transpiratie mai abundenta, iar prin transpiratie corpul nostru se curata de toxine si grasimea este arsa. In plus, ele ajuta la transferul grasimii de sub piele in sange, si mai apoi, in afara organismului. Insa, ca sa aiba efectele dorite asupra celulitei, exercitiile cardio trebuie combinate cu cele de intarire a muschilor.

Exercitii pentru acasa

Daca alegi sa faci sport acasa, sunt recomandate exercitiile din pozitia ghemuit cu ajutorul mingilor si bancilor. Ridica-te cat mai sus posibil pe degetele de la picioare, apoi calca din nou pe podea, impingand cat mai tare cu calcaiul pe jos. Repeta aceasta miscare de 10 ori. Un alt exercitiu pentru celulita presupune sa te intinzi pe o suprafata neteda, tinand picioarele lipite, indoaie-le pana la nivelul pieptului, iar apoi prinde-le strans cu mainile pentru cateva secunde. Indreapta umerii si ridica pieptul pana atingi genunchii. Un alt tip de exercitiu, care prin care executi miscari de jos in sus, presupune pozitionarea unei mingi intre spatele tau si genunchi si perete. Dupa ce ai plasat mingea intre corpul tau si perete, misca-te de sus in jos, cat de mult poti rezista. Aceasta tehnica este destul de usoara, deoarece mingea favorizeaza o mai buna ghemuire si alunecare a corpului.

Sursa foto: rediff.com, criticalbench.com.