Adevărul Ascuns Despre Yoga: Cum Te Poate Ajuta Să Scapi de Stres în Doar Câteva Minute Pe Zi!

In general, celulita afecteaza zone ale corpului care nu sunt puse foarte usor in miscare prin sport. Cele mai multe femei opteaza pentru tratamentele cu laser, injectii cu diverse substante sau proceduri chirurgicale pentru a scapa de celulita.

Chiar daca aceste tratamente dau roade, rezultatele lor sunt de obicei de termen scurt, iar celulita de va forma din nou, din cauza unei lipse de schimbari semnificative a modului de viata. Insa, daca incluzi yoga in viata ta de zi cu zi, o poti folosi si ca un tratament eficient care lupta cu indepartarea celulitei si iti ajuta trupul si mintea.

Yoga si celulita

Yoga este o veche practica ce isi are originile in India. Pe parcursul timpului,sistemele sau scolile de gandire in yoga au evoluat, insa la baza, ele inca se axeaza pe armonizarea aspectelor spirituale, fizice si mentale ale trupului.

Si una dintre cele mai importante functii ale yoga este eficienta sa in tratarea celulitei, datorita concentrarii sale totale pe bunastarea trupului si a mintii.

Celulita este cauzata, in principal, de inghesuirea pungilor de grasime de sub piele.

Cand organismul ajunge sa retina fluide, in principal din cauza schimbarilor hormonale cauzate de diversi factori, precum pubertatea, menopauza sau sarcina, atunci pungile de grasime de sub piele nu se mai elimina si apare un nivel de celule adipoase care dau pielii aspectul de coaja de portocala.

Elimina celulita prin miscare

Yoga te poate ajuta sa lupti eficient impotriva depunerilor de celulita, deoarece actioneaza direct asupra acestor factori cauzatori. Acest tip de activitate fizica are un puternic efect de intarire a corpului, tonifiind coapsele si fesele si construind o buna parte din masa musculara, care duce la arderea mai rapida a grasimilor din organism.

Iar arderea grasimilor conduce automat la micsorarea numarului de depozite de grasime de sub piele si la imbunatatirea aspectului acesteia.

Postura si miscarile la care te supune yoga ajuta, de asemenea la imnunatatirea circulatiei, care previne retinerea fluidelor in organism si aparitia celulitei. Datorita faptului ca lichidul nu mai este retinut, pungile care depoziteaza aceste acumulari de grasime primesc semnale sa le elibereze si astfel este impiedicata aparitia celulitei.

Cand yoga este folosita ca tratament anticelulitic, ea are avantajul ca, pe langa o imbunatatire a aspectului fizic sa ajute si la o mai buna stare de spirit. Nu doar ca vei arata mult mai bine, ci te vei si simti mai bine. Asadar, yoga este o practica eficienta pentru minte si pentru trup, care te ajuta si in lupta contra celulitei.

Alte beneficii pe care le poate aduce Yoga

Yoga, o practică milenară cu origini în India, oferă o varietate de beneficii pentru sănătatea fizică, mentală și emoțională. Iată câteva dintre cele mai importante beneficii ale practicării yoga:

Îmbunătățirea Flexibilității și Mobilității: Prin posturile sale variate, yoga ajută la întinderea și întărirea mușchilor, îmbunătățind astfel flexibilitatea corpului și mobilitatea articulațiilor.

Consolidarea Musculaturii: Multe posturi de yoga necesită susținerea greutății propriului corp în diferite moduri, ceea ce ajută la întărirea musculaturii, în special a celei din zona centrală a corpului (core).

Îmbunătățirea Posturii Corpului: Prin consolidarea musculaturii și îmbunătățirea flexibilității, yoga contribuie la îmbunătățirea posturii, reducând astfel riscul de dureri de spate și alte probleme asociate cu o postură incorectă.

Reducerea Stresului și Îmbunătățirea Relaxării: Tehnicile de respirație (pranayama) și meditația practicate în yoga sunt eficiente în reducerea stresului și promovarea unei stări de relaxare profundă.

Îmbunătățirea Concentrației și Clarității Mentale: Yoga stimulează concentrarea și atenția, oferind un spațiu mental mai clar și mai liniștit, ceea ce poate îmbunătăți capacitatea de concentrare în viața de zi cu zi.

Beneficii Cardiovasculare: Practica regulată a yoga poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale și la îmbunătățirea funcției cardiovasculare, reducând astfel riscul de boli de inimă.

Managementul Greutății: Yoga poate sprijini controlul greutății prin îmbunătățirea conștientizării corpului și a alimentației, precum și prin arderea caloriilor în timpul practicii mai intense.

Echilibru Emoțional: Practica regulată a yoga poate contribui la echilibrarea emoțiilor, ajutând la gestionarea anxietății, depresiei și fluctuațiilor de dispoziție.

Este important de reținut că beneficiile yoga se acumulează în timp și cu practică regulată. Yoga este o practică accesibilă oamenilor de toate vârstele și nivelurile de condiție fizică, oferind fiecăruia posibilitatea de a se adapta la nevoile și limitele propriului corp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Vrei sa ai un PĂR MAI LUNG și mai SĂNĂTOS? Incearca aceste retete SIMPLE FĂCUTE ACASĂ!

Clatite dietetice

Clătite dietetice: fără zahăr, fără făină, fără ovăz! Foarte pufoase și sățioase