Mezoterapia – Tratamentul perfect împotriva celulitei

Peste 90% dintre femei sunt afectate de celulita, indiferent de varsta sau greutate. Celulele adipoase sunt aranjate in ciorchini, inconjurate de tesut conector numit septe. Acestea se contracta si se intaresc, tinand pielea la o distanta nereglabila, fixa. Tesuturile din jur continua insa sa se extinda cu cresterea in greutate sau acumularea de apa. Din acest motiv, exista arii cutanate trase in jos, in timp ce alte porţiuni devin proeminente, rezultand aspectul denivelat al pielii, pe care il numim frecvent in limbaj comun „coaja de portocala”.

“Cocktail” de substante injectate sub piele

Un tratament eficient si de durata care combate celulita este mezoterapia. Acest tratament nechirurgical consta in injectarea unor cantitati foarte mici de substante homeopate, vitamine, aminoacizi si enzime in stratul mijlociu al pielii. Amestecul de substante injectate variaza in functie de fiecare pacient si locul care urmeaza a fi supus terapiei. Formula finala nu este fixa, fiecare medic avand libertatea de a decide ingredientele. Printre cele mai utilizate ingredient in mezoterapie se numara: fosfolipidcolina, biotina, D-pantenol, procaina, L-arginina, L-carnitina, hialuronidaza, acid glicolic, lidocaina, acid retinoic, aminofilina, dimetilaminoetanol (DMAE), gerovital, ginkgo biloba, marcaine, minoxidil, colagenaza, pentoxifilin, dutasterida, yohimbina, cofeina, extract de anghinare, multi vitamine, acid hialuronic, melilotus, taurina.

Beneficiile mezoterapiei

Mezoterapia este folosita cu succes de peste 50 de ani in tratemaente de cosmetica medicala si continua sa aiba rezultate miraculoase si in ziua de azi. Substanţele injectate interacţioneaza cu celulele adipoase, determinand celulele sa elibereze grasimea si apoi consumul ei. De asemenea, este imbunatatita circulaţia sangvina si drenajul limfatic in zona tratata, este indepartat ţesutul fibrotic de conexiune si este dizolvat excesul de grasime. Rezultatul consta in dispariţia aspectului de „coaja de portocala” a zonei supuse tratatmentului.

Tehnica de mezoterapie

Mezoterapia implica mai intai dezinfectarea zonei pe care se aplica terapia: membre, coapse, abdomen, fese, apoi se aplica cantitati mari de gheata, in pungi sterile, pentru ca temperatura sa scada suficient de mult, astfel incat sa se produca o anestezie de suprafata. Cand zona este amortita, medicul incepe procedura propriu-zisa: substantele utilizate sunt injectate cu ajutorul unei seringi sau unui pistol special, dotate cu un ac de unica folosinta , foarte fin, de 4 mm lungime.

De cate sedinte este nevoie ?

Pentru a avea rezultate vizibile este nevoie intre 4-10 sedinte, in functie de marimea zonei, si severitatea problemei. Efecte pozitive ale mezoterapiei se vad chiar si dupa prima sedinta. Frecventa sedintelor este la intervale de 7-14 zile, tratamentul durand in jur de 30-45 de minute.

 

Riscuri si efecte secundare in mezoterapie

Efectele secundare care pot aparea dupa efectuarea tratamentului de mezoterapie sunt minime. Pot aparea mici vanatai, roseata, durere locala, senzatii de arsura si mancarimi intense ale pielii. Aceste efecte sunt temporare, manifestandu-se doar pentru cateva zile dupa tratament.

Mezoterapia este indicata tuturor pesoanelor majoare, cu o stare de sanatate generala buna. Posibilele interdictii se pot aplica pentru femei insarcinate, persoane ce urmeaza medicatie pentru subtierea sangelui, diabetici insulinodependenti, persoane ce sufera de SIDA, cancer sau boli de inima.

Surse poze: romedic.ro; classmedispa.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gutuia – Acest fruct te ajută să scapi rapid de kilogramele în plus

Da, ceaiul verde slăbește! Iată cum te poate ajuta ceaiul verde să dai jos kilogramele în plus