Cât de sigură este procedura de liposucție? Iată adevărul!

Liposuctia este o metoda de a pierde din grasime, fara a mai tine vreo dieta sau a face miscare in fiecare zi. Insa, este bine de stiut ca liposuctia nu este o solutie pentru obezitate si pentru persoanele sedentare care nu vor sa opteze pentru schimbarea stilului de viata. Ea poate fi utila pentru zonele in care celulita nu s-a estompat in urma unui regim alimentar si a unui program de exercitii fizice.

Liposuctia poate spori increderea in tine, dar nu poate sa iti schimbe complet infatisarea. Desi liposuctia ofera rezzultate vizibile, de tine depinde daca le vei si pastra. In cazul in care tu ramai la aceleasi obiceuri proaste de a manca nesanatos si de a nu face miscare, efectele pozitive ale liposuctie vor disparea treptat.

Cine poate face liposuctie ?

Cei mai buni candidati pentru liposuctie sint cei cu o greutate relativ normala, dar care au depozite de grasime in diferite regiuni ale corpului. Pacientii trebuie sa fie sanatosi, cu un psihic stabil si realisti in asteptarile lor.

Daca ai o piele ferma si elastica, rezultatul va fi un contur mai bun. De cele mai multe ori, pielea care atarna nu se va intinde pe noul contur al corpului si poate necesita operatii in plus pentru a indeparta excesul de piele.

In ce consta liposuctia ?

In zona corpului aleasa pentru a fi modificata, se introduce sub piele un tub subtire, numit canula, cu un diametru de aproximativ 3 milimetri, care este conectat la un aparat de aspirare. Mai intai, stratul de grasime este fluidizat prin injectarea unei solutii reci de sare combinata si cu alte substante pentru a facilita aspirarea grasimii in exces, precum si pentru a reduce eventuale sangerari. Canula este apoi impinsa usor prin partile cu multa grasime pentru a “sparge” stratul si a-l aspira usor.

Interventia standard dureaza in jur de 1-2 ore, in functie de zona corpului aleasa si de volumul stratului de grasime. In general, liposuctia se realizeaza sub anestezie totala, dar se poate efectua si sub anestezie locala, in functie de durata estimata a operatiei, precum si de problemele medicale existente. Recuperarea dupa o astfel de interventie este rapida in cele mai multe cazuri.

Efectele liposuctiei

Desi esti o operatie simpla si rapida pentru a indeparta grasimea nedorita, isi are riscurile sale. Printre efectele adverse se numara umflaturile si vanataile, care dispar in general de la o saptamana pana la o luna dupa operatie. Medicul specialist va prescrie antibiotice pentru evitarea infectiei, precum si calmante pentru eventuale dureri post-operatorii. Mai mult, efortul fizic este interzis timp de o luna dupa efectuarea liposuctiei.

Dupa operatie se plaseaza un tub de dren timp de 1-3 zile pentru a indeparta fluidele ce se pot acumula postoperator, iar in primele saptamani este recomandata purtarea unui pansament special, mai exact un corset elastic, care se aplica foarte strans, avand rolul de a contura zona unde s-a efectuat interventia.

Atentie ! Liposuctia nu se recomanda daca ai avut operatii recente, o circulatie proasta in aria interesata sau daca suferi de afectiuni cardiace sau pulmonare.

surse foto: ladiescafe.ro; e-slabire.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai bune ceaiuri împotriva celulitei – Partea a 2-a. Iată cum scapi rapid de celulită!

Dieto – slabire si detoxifiere