Pierderea în greutate este adesea asociată cu o lungă listă de sacrificii, pe care nu suntem întotdeauna dornici să le facem. Totuși, uneori merită să acordăm atenție detaliilor. În iarnă, concentrează-te pe două obiceiuri nutriționale care nu sunt doar cu adevărat plăcute, dar și nu implică sacrificii.
Stabilirea unui obiectiv de a pierde kilogramele în plus poate fi frustrantă și se termină adesea în dezastru. Este mai bine să te concentrezi pe obiceiuri simple care contribuie la menținerea unei siluete sănătoase și a unei stări de bine.
Astăzi, recomandăm două metode care nu doar îți vor îmbunătăți starea de spirit în zilele de iarnă, dar vor cauza imperceptibil ca balanța să înceapă să arate valori mai mici.
Bea multe ceaiuri, mai ales in anotimpul rece
În lunile de iarnă, o hidratare adecvată este la fel de importantă ca în primăvară și vară, dar este mult mai greu să ne amintim să bem cantitatea potrivită de apă. Ce legătură are băutul cu pierderea în greutate? O hidratare adecvată ajută la suprimarea apetitului și sprijină metabolismul.
În primul rând, ajută la controlul apetitului și facilitează curățarea corpului. În același timp, îmbunătățește concentrarea și adaugă energie, făcându-ne mai predispuși să ne angajăm în activitate fizică.
La fel cum încerci să porți cu tine o sticlă de apă în vară, iarna, ai la îndemână un termos cu ceai cald. Ceaiul în sine nu are calorii, deci îl poți bea fără griji și merită de asemenea să îi sporești efectul de slăbire adăugând ingrediente care sprijină pierderea în greutate, cum ar fi lămâie, merișoare, scorțișoară sau cuișoare.
Merită de asemenea să alegi ceaiuri considerate a fi cele mai favorabile pentru pierderea kilogramelor în plus, cum ar fi ceaiul verde și ceaiul roșu.
Mănâncă supe fierbinti
Începerea unei mese cu o supă bună te va face să te simți sătul și, ca rezultat, vei mânca mai puțin. Oamenii de știință de la Universitatea din Boston au efectuat un studiu care a descoperit că mâncarea supei de legume înainte de masa principală previne supraalimentarea.
Totuși, trebuie să acorzi atenție ingredientelor din care este făcută supa. Nu ar trebui să fie prea grasă sau să conțină cantități mari de sare. Optează pentru supe sănătoase și calde, pe bază de legume, carne de pui, ciuperci sau pește. În iarnă, supele pe bază de leguminoase, care sunt o sursă de proteine și oferă rapid o senzație de sațietate, sunt eficiente.