Cum scapam de celulita de pe abdomen

Celulita plasata pe stomac este una dintre cele mai greu de eliminat tipuri de celulita. Deoarece aceasta zona este mai predispusa acumularii unor cantitati mai mari de grasime, iar exercitiile fizice nu au prea mult succes, este nevoie de multa munca si un angajament serios pentru a obtine rezultatele dorite. Cele mai bune tratamente impotriva celulitei abdominale sunt cremele, masajele si impachetarile corporale.

De ce nu sunt exercitiile fizice cea mai eficienta metoda

Cele mai eficiente exercitii fizice care ajuta la indepartarea celulitei, in general, sunt atat cele cardio, care reduc stratul de grasime, cat si cele de intarire a masei musculare. Cu ajutorul acestor doua tipuri de exercitii se restabileste echilibrul dintre masa musculara si grasime, astfel incat muschii sa poata sustina stratul adipos ramas si sa impiedice aparitia celulitei. Insa, zona stomacului este una foarte dificila pentru a reduce grasimea si a creste masa musculara. Pe abdomen se acumuleaza o mare cantitate semnificativa de tesut adipos, iar muschii din aceasta zona nu sunt foarte usor de lucrat, precum cei ai picioarelor sau bratelor. Cu toate acestea, desi exercitiile fizice pentru abdomen, luate individual, nu vor avea efecte prea vizibile, ele trebuie combinate cu alte metode de lupta contra celulitei. Iar cea mai eficace metoda impotriva aspectului de coaja de portocala al pielii este combinarea sportului cu cremele, masajele sau impachetarile corporale.

Masajul

Unul dintre cele mai populare tratamente pentru indepartarea celulitei este masajul. Principiul care sta la baza acestui procedeu este stimularea drenajului de la nivelul sistemului limfatic, prin spargerea acumularilor de grasime si prin relaxarea tesuturilor care adapostesc celulele grase. Exista doua tipuri de masaje anticelulitice pe care vi le puteti aplica chiar si singure, acasa, fie folosindu-va de maini, fie utilizand dispozitive speciale. Pentru a creste efectul masajului il puteti corela cu folosirea unei creme anticelulitice.

Cremele anticelulitice

Aceste tipuri de creme au in componenta ingrediente special concepute pentru combaterea celulitei. Tocmai din acest motiv, ele sunt niste metode bune de indepartare a celulitei de pe abdomen. Datorita compusilor pe care ii contin, cremele actioneaza direct asupra stratului adipos al pielii si ajuta la imbunatatirea aspectului ei.

Impachetarile corporale

O impachetare corporala este o metoda sigura si naturala de tratament, care presupune folosirea masti de corp ce contin alge, alge marine, noroi sau argila. Dupa aplicarea acestor creme pe zonele cu probleme, va infasurati strans corpul cu o panza, pret de cel putin 20 de minute. Odata scoase masca si panza de pe corp, este necesara hidratarea pielii cu lotiune. Impachetarile corporale au rolul de a elimina toxinele din trup si de a le inlocui, prin absorbtia cremei, cu minerale naturale, benefice sanatatii pielii. Impachetarile corporale sunt una dintre cele mai eficiente metode de eliminare a celulitei de pe abdomen, multe femei pierzand chiar centimetri buni din jurul taliei, cu aceasta metoda.

Sursa foto: ehow.com, beautyeria.com, sodahead.com