Cand vine vorba de grasimea abdominala, genetica subliniaza frecventa ei la femei, dar asta nu inseamna ca nu merita incercat sa scapam de ea. Un abdomen ferm arata extraordinar in orice am fi imbracate, de la costum de baie la blugi. In plus, cercetarile continua sa demonstreze ca o silueta zvelta poate proteja impotriva unor afectiuni potential mortale, cum ar fi cancerul de san, boala cardiaca si diabetul zaharat.
Sfaturi pentru un abdomen plat
Grasimea intraabdominala elibereaza mai multi acizi spre ficat decat grasimea din orice alta regiune a corpului si ca urmare, cantitati excesive de colesterol si insulina ajung in fluxul sangvin, contribuind la dezvoltarea bolii. De aceea, prevenirea si combaterea depunerii grasimii abdominale sunt extrem de importante. Descopera in continuare cateva solutii imediate pentru a-ti face abdomenul mai putin proeminent sau chiar plat.
Consuma lichide
In cazul balonarii premenstruale, consuma cat mai multa apa. Aceasta va ajuta la eliminarea excesului de fluid. Evita bauturile carbogazoase si cele cu multe glucide, care iti pot umfla abdomenul.
Evita consumul de cipsuri
Sarea determina retentie de apa, mai ales inaintea menstruatiei. Alimentele procesate si conservate tind sa fie bogate in sodiu.
Evita guma de mestecat
Mestecatul gumei poate determina inghitirea aerului in exces, ceea ce poate duce la balonare.
Nu sta cu umerii cazuti
Pozitia cu spatele inconvoiat nu face altceva decat sa iti accentueze abodmenul. Verifica scaunul de la birou. Daca sezutul este prea sus pentru a lasa picioarele sa atinga podeaua, fara sa te faca sa pari cu umerii cazuti, foloseste un scaunel de picioare de 10 cm inaltime sau pune o perna la spate pentru a sta mai bine pe scaun.
Foloseste lenjerie elastica
Lenjeria care are capacitatea de a modela corpul (ciorapii-pantalon Lycra cu talie inalta), poate reduce cativa centimetri din talie. Cu cat contine mai multa lycra, cu atat vei controla mai mult forma corpului.
Poarta culoarea neagra
Negrul face ca femeile sa arate mult mai subtiri si inalte, indiferent de forme si dimensiuni.
In curand, iti voi spune la ce solutii poti recurge pentru a avea, pe termen lung, un abdomen plat.
30 min de exercitii fizice pe zi
Pentru a scapa definitiv de grasimea depusa pe abdomen si in jurul taliei este indicat sa faci miscare. Pe langa faptul ca au un rol important in arderea grasimilor, contribuie si la tonifierea musculaturii, abdomenul devenin plat si ferm. In functie de zona corpului pe care vrei sa o lucrezi, poti opta pentru diferite tipuri de abdomene care daca sunt lucrate corect, vor avea doar efecte benefice asupra organismului si corpului tau.
Inscrie-te la cateva sedinte de Pilates
Dansatorii folosesc de multa vreme acest tip de exercitii de intindere efectuate pe podea si pe echipamente speciale. In prezent, sute de alte persoane, inclusiv numeroase celebritati, atribuie abdomenul lor suplu acestei forme de exercitii nu foarte dinamice.
Iesi la gradinarit
Lucrul in gradina presupune aplecat, ridicat, tras, impins si sapat. Rasucirea coloanei si contractiile abdominale pe care le efectuezi in timp ce sapi sunt in mod special bune pentru antrenamentul abdomenului.
Fa o plimbare
Conform unui studiu, femeile care merg regulat pe jos au un risc cu 16% mai mic de a se ingrasa la nivelul taliei decat celelalte. De asemenea, mersul pe jos ajuta la mentinerea integritatii osoase, ceea ce reduce riscul de dezvoltare a osteoporozei.
Joaca tenis
Pe masura ce joci, simti efectele la nivelul mijlocului. De fiecare data cand te intorci sa lovesti, fortezi muschii oblici de pe partile laterale ale abdomenului.
Mergi la inot
Miscarile viguroase de crawl pot intari abdomenul si-l pot face mai plat in timp, deoarece trebuie sa inspiri si sa expiri in forta in timpul inotului, musculatura abdominala se contracta constant.
Poate oricine sa aiba un abdomen plat?
Anumite persoane s-au nascut norocoase, ele fiind slabe de la natura. Altele, insa, se chinuiesc foarte mult sa obtina infastisarea dorita, practicand tot felul de sporturi si tinand regim alimentar. Cantitatea de tesut slab, muscular sau tesut adipos formeaza ceea ce se numeste un anumit tip de corp si este ereditar. Insa, de vreme ce nu poti schimba genetica corpului tau, orice persoana, indiferent de tipul de corp cu care s-a nascut, poate obtine un abdomen mai plat si mai atragator. Pentru asta, insa, este nevoie de mult exercitiu fizic si de o dieta sanatoasa.
Tipul mezomorf
Tipul mezomorf este definit de masa musculara mare, umeri lati, solduri inguste, star adipos scazut. Castiga usor masa musculara, fara a acumula insa si grasime. Din acesasta categorie fac parte cei mai multi culturisti si sportivi de performanta. Dieta cea mai potrivita pentru un mezomorf este cea echilibrata, cu un raport aproximativ egal de proteine, grasimi si carbohidrati. Poate consuma surse de carbohidrati cu indice glicemic mare fara a se ingrasa, insa doar pentru perioade scurte de timp. Poate digera si procesa bine proteinele. Orice exercitiu fizic, cat de mic, ii ajuta sa castige masa musculara si sa fie in forma. Acest tip este cel mai predispus spre a avea un abdomen plat, de invidiat.
Tipul ectomorf
Este omul slab si subtire, cu masa musculara si strat de grasime reduse, oase subtiri, in genereal longilin. Metabolismul sau rapid face ca acumularea de masa musculara sa fie foarte dificila, chiar si proteinele fiind arse pentru energie. Se pare ca si absorbtia nutrientilor este deficitara. Ectomorfii au rate metabolice foarte mari, fiind foarte greu pentru ei sa acumuleze masa musculara si sa castige in forta. Aceasta poate fi o situatie frustranta pentru multe personane-baieti in special, care devin complexati de faptul ca sunt prea slabi si sfarsesc prin a avea o imagine de sine precara. Pentru ectomorfi, efortul de a acumula masa musculara este similar cu cel depus de un obezi pentru a slabi. Totusi, si acest tip de persoana poate capata un abdomen plat, mai ales prin miscari fizice ce implica ridicarea greutatilor.
Tipul endomorf
Tipul somatic endomorf este tipul “solid”, “gras”. Endomorful este recunoscut dupa cateva elemente principale: mare, cu oase groase, bazin si umeri lati, strat mare de grasime, masa musculara mare, mai ales in partea inferioara a corpului, apetit mare. Pentru acestia, este usor sa se ingrase si sa acumuleze grasime, dar si masa musculara. Castigurile de masa musculara sunt insa acoperite de stratul de grasime. Pierde greu masa musculara si grasimea, chiar in timpul unor regimuri dure. Din cauza ca au un metabolism mai incet si dau jos mult mai greu grasimea, castigurile muscularenu sunt vizibile. Spre deosebire de ectomorf, endomorful trebuie sa-si concentreze eforturile mai mult pe maximizarea pierderilor de grasime, controlul apetitului si un volum suficient de mare de activitate fizica pentru a arde caloriile in exces.
Dieta Abs este o carte scrisă de David Zinczenko – editorul revistei de fitness ”Men’s Health”. Cartea este scrisă într-un stil care vizează bărbații, dar principiile pot fi aplicate oricui.
Timp de mulți ani, cei mai mulți sportivi, modele de fitness și culturiști au aplicat aceleași fundamente dietetice. Principii cum ar fi mâncatul des (5-6 ori pe zi), construirea mușchilor, consumul proteinelor slabe și carbohidraților întregi nerafinați.
Din păcate, multe persoane aflate la dietă nu au reușit să ia în considerare aceste tehnici, crezând că restricția de calorii este singura modalitate de a pierde în greutate.
Nimic Nou Aici
Ascunse sub fraze amăgitoare, veți găsi și câteva idei sensibile și viabile in Dieta Abs, pentru a vă ajuta cu pierderea grăsimii. Pincipiile nu sunt noi, ci, pur și simplu, rescrise pentru o piață diferită. De fapt, programul este similar dietei Body For Life (Corp Pentru Viață).
“Bazată pe noile cercetări asupra pierderii în greutate… … transformați grăsimea în mușchi, sculptați cel mai bun fizic, bucurați-vă de sex spectaculos, și aveți mai multă energie zi după zi… ”
Denumirea cărții – The Abs Diet – este inteligentă. Vizibilitatea mușchilor abdominali constă în obținerea unui nivel scăzut de grăsime (vorbim despre o cantitate destul de mică) – mai degrabă decât aderarea la orice dietă magică, la exerciții ieșite din comun sau la echipament special.
Obținerea unor mușchi abdominali bine definiți este un proces dificil și sfidător – dar se vinde, pentru că mulți bărbați consideră vizibilitatea mușchilor abdominali ca fiind punctul culminant al unui corp frumos.
Alimentele de Putere în dieta Abs
Dieta Abs contine un plan alimentar de 7 zile, format din 12 ”alimente de putere”, împreună cu rețetele specifice acestora. O masă pe săptămână este desemnată ca masă ”de trișat” – adică puteți mânca tot ce doriți. Cartea vă sfătuiește să evitați alimente precum cărnuri grase, carbohidrați procesați/rafinați și mâncăruri cu un conținut ridicat de zahăr.
Cele 12 Alimente de Putere pentru dieta Abs:
- Migdale și Alte Nuci consumate cu coajă
- Fasole și Alte Legume
- Spanac și Alte Legume Verzi
- Lactate: Lapte degresat sau semidegresat, iaurt, brânză de vacă
- Fulgi de Ovăz Instant: Neîndulciți, Nearomați
- Ouă
- Curcan și alte tipuri de carne macră. Friptură slabă de vită, pui, pește
- Unt de Arahide – Natural, Fără Zahăr
- Ulei de Măsline
- Cereale Integrale și Pâine Integrală
- Extra-Proteine (Zer) Pudră
- Zmeură și Alte Fructe de Pădure
Daca vă întrebați de ce migdalele, spanacul, zmeura și curcanul au fost izolate, – nu este nimic științific – ele ajută la construirea unui acronim interesant (în engleză) – absdietpower !
Componenta de Exerciții Fizice
Antrenamentul de interval și antrenamentul pentru putere sunt esențiale pentru dietă. Acest lucru este bazat pe premisa că dezvoltarea mușchilor sporește metabolismul, care, la rândul sau, asistă la arderea grăsimilor.
Obțineți un Abdomen Plat cu dieta Abs?
Acesta este lucrul spus de către autor, cu privire la locul de reducere a grăsimii:
“…reducția nu poate fi într-un anumit loc, în sine. Este un mit. Totuși, dacă persoanele pierd în greutate – mai ales în cazul în care fac și exerciții fizice moderate– vor scădea grăsimea corporală și vor putea observa pierderea pe abdomen, din moment ce acesta este locul unde se depune majoritatea grăsimii…”
Din nefericire, acest lucru nu este chiar adevărat. Femeile, în special, au majoritatea depozitelor de grăsime în jurul coapselor și șoldurilor. De asemenea, grăsimea abdominală este des ultima care va dispărea.
Cu toate acestea, cartea este adresată bărbaților, fapt ce poate justifica spusele autorului. De asemenea, cercetarea nu pare să concluzioneze că puteți viza grăsimea abdominală, dintre alte zone.
Program Bun – Nimic Nou
Dieta Abs pretinde să fie ceva nou. Cu toate acestea, este, pur și simplu, un ghid de bază cu privire la antrenamentul pentru putere, nutriție și exerciții fizice. Într-adevar, oferă sfaturi nutriționale bune, dar suntem de părere că există alternative mai bune pe piață.
Vrei un abdomen plat? Bea ceai de menta si tei!
Un ceai de menta si tei are doar beneficii asupra siluetei tale. Daca ai mereu probleme cu digestia si nu stii ce sa mai faci pentru a obtine un abdomen plat, incearca ceaiul de menta piperata (49%), menta verde dulce si tei (30%).
Menta stimuleaza digestia
Menta este o planta care are o serie de beneficii asupra tractului digestiv. Daca suferi de tulburari gastrointestinale, cel mai bun remediu natural pentru care poti opta este menta. Planta stimuleaza digestia, reduce contractiile musculare, inflamatiile si balonarile abdominal. De asemenea, menta este un foarte bun remediu impotriva diareei, contribuind la rehidratarea organismului. In plus, planta indeparteaza greata produsa de indigestii si indeparteaza durerile de cap.
Teiul reduce stresul- unul dintre factorii care duc la cresterea in greutate
Teiul are un rol important in procesul de slabire, intrucat este un bun remediu impotriva stresului, a insomniei, a angoaselor si a palpitatiilor. Se stie ca unul dintre factorii care duc la cresterea in greutate este stresul. Atunci cand suntem stresati, organismul produce grelina in exces, hormonul foamei, care duce la cresterea apetitului alimentar si, implicit, la consumul unui numar mai mare de calorii.
Insa, ceaiul pe baza de menta si tei are dubla actiune asupra organismului: in timp ce teiul reduce riscul de a consuma alimente in exces, menta stimuleaza digestia si combate balonarea. Astfel, cele doua ingrediente contribuie la mentinerea sistemului digestiv sanatos si la obtinerea unui abdomen plat, fara a depune efort.
Totusi, daca iti doresti rezultate de durata, nu exclude din stilul tau de viata miscarea, intrucat sportul creste masa musculara si reduce procentul de grasime din organism.
Cum sa capeti un abdomen plat de invidiat
Cele mai multe femei isi doresc sa aibe un abdomen de invidiat (plat si bine lucrat), iar pentru a-l capata ar face orice. Sa nu uitam si de barbati ca si ei isi doresc la fel de mult ca si noi sa aibe un abdomen plin cu pachetele de muschi astfel ca si noi femeile trebuie sa munim cot la cot cu ei.
Pentru a-ti veni in ajutor am sa-ti structurez cateva dintre cele mai bune si importante sfaturi pe care le-am primit si eu cand a venit vorba de slabit in zona abdomenului. As vrea sa le citesti cu atentie si sa le aplici in cazul in care nu ai facut-o deja.
Sfaturi pentru tine pentru a reusi in ceea ce ti-a propus:
1). De ce ai nevoie de exercitii fizice?
Un abdomen tonifiat iti ajuta organismul sa se adapteze mai frumos la efectele trecerii anilor. In plus te ajuta sa ai o postura corecta si sa previi durerile de spate.
2). Ce rol au factorii genetici?
Aspectul abdomenului tau este conditionat in mare parte de acesti factori (cat de slaba esti, cat de lung este trunchiul, cat de inalta esti).
3). Fa exercitii cu greutatiile
Un studiu realizat cu ajutorul a 164 de femei a demonstrat ca cele care faceau exercitii care presupun ridicari de greutati, timp de o ora, de doua ori pe saptamana, au pierdut cu 15% mai multa grasime de pe abdomen decat cele care nu au ales astfel de antrenamente.
4). Redu cantitatea de sare
Cu cat mananci mai multa sare cu atat te simti mai balonata.
5). Evita bauturile acidulate
Acestea sunt renumite pentru faptul ca baloneaza insa, in plus, incetinesc si procesul de digestie.
6). Dormi suficient
Noptile in care organismul tau nu primeste 7-8 ore de somn duc la zile mai stresante si obositoare.
7). Straduiestete sa atenuezi nivelul stresului
Stresul iti poate aduce kilograme in plus. Mai mult, cateva studii releva ca, cu cat te enervezi mai des, cu atat esti mai predispusa la a te ingrasa in zona taliei.
Ai ma jos si cateva exercitii speciale pentru zona abdomenului dar daca esti interesat si de altfel de exercitii pentru corpul tau poti citi si acest articol.
- Intinde-te pe spate, indoaie genunchii si tine talpile pe podea. Roaga pe cineva sa iti arunce o minge medicinala in mai multe directii (in fata, la dreapta, la stanga). Straduieste-te sa o prinzi miscandu-ti doar trunchiul si bratele. Arunca mingea inapoi partenerului tau. Repeta de 20 de ori, de 2-3 ori pe saptamana.
- Stai cu spatele rezemat pe o minge de stabilitate. Tine genunchii indoiti si talpile pe podea. Pune palmele sub cap. Incordeaza-ti abdomenul ridicandu-ti umerii de pe minge. Repeta de 20 de ori, de 2-3 ori pe saptamana.
- Intinde-te pe o parte tinand genunchii indoiti si antebratul pe podea. Tine cotul in linie cu umarul. Lasa-ti greutatea pe cot si ridica soldurile astfel incat sa se formeze o linie dreapta intre genunchi si cap. Ramai asa cat poti de mult (10-20 de secunde la inceput, pana la un minut). Revino la pozitia initiala si incearca si pe partea cealalta.
- Intinde-te pe podea, tinand palmele sub cap. Indoaie genunchii si ridica picioarele deasupra soldurilor. Adu un cot la genunchiul opus in timp ce intinzi celalalt picior la 45 de grade de corp. Alterneaza partile.
- Intinde-te pe spate, ridica picioarele si intinde mainile spre tavan. Trage de degetele de la maini pana le atingi de cele de la picioare, ridicand usor mijlocul de pe podea.
Pe langa exercitii trebuie sa respecti si o dieta corespunzatoare organismului tau pentru ca rezultatele sa fie vizibile mai repede.