Iata ce contin de fapt unele alimente!

Stii cum totii ca majoritatea alimentelor contin numeroase E-uri, daunatoare pentru organism. Insa, prea putini stiu ca, de fapt, colorantul rosu denumit carmin este o substanta extrasa dintr-o insecta cu acelasi nume. Carminul se gaseste in numeroase produse, precum iaurt, gem, prajituri si produse din tomate.

Companiile alimentare pot face reclama folosindu-se de expresii precum arome natural, calorii reduse si continut mare de vitamine, insa este putin probabil ca acestea sa promoveze utilizarea de nisip sau par uman, informeaza Bussines Insider.

Inghetata contine, de fapt, “castoreum”, un amestec din secretii anale si urina de la castor, folosit pentru intensificarea aromelor de vanilie si capsuni. Amestectul respectiv este etichetat sub denumirea de “arome naturale”, deci nu vom sti niciodata ca il consumam.

Jeleul sau gelatina este facuta din colagen, care este fiert in tesut conjunctiv. Insa, in prezent, cel mai probabil gelatina este facuta din piele de porc.

Guma de mestecat contine lanolina, o secretie uleioasa intalnita in lana de la oaie. Poate fi gasita si in produse cosmetice, de protectie solara sau in produsele pentru copii.

Branza faramitata contine rumegus sau celuloza, care are rolul de inchega bucatile intre ele.

Painea poate contine L-cisteina, un aminoacid adaugat in aluatul multor produse coapte, cu scopul de a creste viteza de procesare industriala. In timp ce o parte din L-cisteina este direct sintetizata in laboratoare, cea mai mare parte este extrasa dintr-o sursa ieftina si abundenta de proteine naturale, si anume parul uman sau penele de rata.

Chips-urile contin bisulfit de sodiu, care este utilizat in numerosi agenti de curatare folositi la vasele de toaleta. De asemenea, bisulfitul de sodium este folosit pentru a extinde durata de valabilitate si pentru a decolora cipsurile.

Unul dintre ingredientele cheie al produsului Wendy’s chili este dioxidul de siliciu, un agent anticoacere. Acesta este de fapt nisip sau pudra de sticla.

Foto credit: timnews.ro