De ce aleg femeile sa slabeasca? Dar barbatii?

Un studiu recent derulat in Statele Unite de Synovate eNation si finantat de Herbalife Ltd. arata ca femeile si barbatii nu numai ca au strategii diferite in abordarea slabitului, dar au si motive diferite care ii indeamna sa ia masuri impotriva kilogramelor in plus.

Cercetarea arata ca 18% dintre femei se hotarasc sa adopte o dieta daca au luat in greutate 3 kilograme sau chiar mai putin, in timp ce barbatii adopta o dieta doar daca nu se simt in forma. Daca vor sa slabeasca, femeile aleg un regim alimentar sanatos, in timp ce barbatii se indreapta spre antrenamentul de forta.

Principalul factor care le motiveaza pe femei sa depuna efort pentru a slabi este aspectul fizic – aproape 40% dintre femei vor sa slabeasca pentru ca nu le place cum arata. Aspectul fizic este important si pentru barbati, dar mai important pentru ei este faptul ca nu se simt in forma, dupa cum au precizat peste 27% dintre barbatii inclusi in studiul american.

Daca femeile devin motivate atunci cand au acumulat 3 kilograme in plus, barbatii incep sa devin ingrijorati cand au cu 10 kilograme mai mult. Atat barbatii, cat si femeile care doresc sa slabeasca incep sa acorde o mai mare atentie marimii portiilor de mancare consumate, insa barbatii plaseaza pe locul intai exercitiul fizic. Pe de alta parte, femeile prefera sa adopte o alimentatie sanatoasa, pe cand barbatii aleg sa manance mai putin, dar nu neaparat mai sanatos.

Specialistii sustin ca femeile actioneaza intr-o maniera potrivita, spre deosebire de partea masculina, intrucat este mai usor sa slabeste treptat, decat dintr-o data, mai ales cand excesul de greutate este ridicat. De asemenea, acestia subliniaza ca pentru a obtine rezultate de durata este necesar sa se acorde importanta egala alimentatiei sanatoase si exercitiilor fizice.

Foto credit: ziare.com.