Sunteți la dietă și vă abțineți constant de la a mânca orice fel de dulciuri? Nu trebuie să fie neapărat așa. Vă puteți permite liniștit un cheesecake delicios în versiune dietetică. Vă sugerăm cum să faceți un astfel de desert.
Este un desert cu o textură unică – netedă, cremoasă, adesea cu adaos de vanilie, stafide sau coajă de lămâie, ceea ce îi conferă un gust special. Poate fi servit în multe variante, de exemplu cu fructe, topping de ciocolată sau caramel, făcându-l întotdeauna o opțiune excelentă de desert pentru fiecare iubitor de dulciuri.
Merită, de asemenea, să încercați un cheesecake delicat și pufos fără blat. O opțiune neobișnuită, dar extrem de gustoasă, este și ovăzul în stil cheesecake, o idee perfectă pentru micul dejun pentru fanii acestui tip de desert.
Cum să faci un cheesecake care „nu se depune pe șolduri”?
O versiune dietetică a cheesecake-ului este „skyrcheesecake”-ul copt. Este cu adevărat simplu de preparat și se face doar cu câteva ingrediente. Deci, care este secretul conținutului său mai redus de calorii? În principal, rolul cheie aici îl joacă utilizarea skyr-ului. Între timp, zahărul alb ar trebui înlocuit cu xilitol.
Reteta de cheesecake dietetic:
Ingrediente necesare:
- 110 g de xilitol sau alt indulcitor
- 1 budincă cu aromă de vanilie (fara zahar)
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 4 albușuri
- 4 gălbenușuri
- 800 g de skyr natural
- 1/2 linguriță de praf de copt
Mod de preparare:
Bateți albușurile. Mai întâi, bateți albușurile până obțineți o spumă tare. În același timp, ar trebui să începeți să preîncălziți cuptorul – setați temperatura la 180 de grade Celsius.
Amestecați restul ingredientelor.
Transferați skyr-ul, xilitolul, budinca, extractul, gălbenușurile și praful de copt într-un castron. Apoi amestecați totul temeinic. Adăugați albușurile bătute în compoziție.
Folosind o spatulă, adăugați cu grijă albușurile bătute anterior în compoziție.
Coaceți cheesecake-ul.
Tapetați o formă de 28 cm x 18 cm cu hârtie de copt și ungeți marginile cu puțin grăsime. Turnați compoziția în ea și puneți-o în cuptor. Coaceți timp de aproximativ 40 de minute la 180 de grade Celsius (partea de sus a cheesecake-ului ar trebui să fie aurie).
Daca vreti totusi ca cheesecakeul sa aiba blat – macinati niste biscuiti cu cereale (dietetici) si adaugati ulei de cocos pentru a obtine o compozitie umeda. Puneti biscuitii in tava, presati bine si mai apoi puneti compozitia de cheesecake dupa care puteti da totul la cuptor.
„Skyrcheesecake”-ul este o versiune a cheesecake-ului clasic ideală pentru persoanele care sunt la dietă. Ingredientul său principal este popularul skyr, un iaurt islandez tradițional făcut din lapte de vacă.
Este cu conținut scăzut de calorii și bogat în proteine de înaltă calitate. Skyr-ul are o textură cremoasă și densă și este sățios. Îmbunătățește, de asemenea, peristaltismul intestinal și accelerează metabolismul, ceea ce este extrem de important atunci când luptați cu kilogramele în plus.
În plus, acest iaurt de tip islandez este foarte sănătos – se caracterizează prin conținutul ridicat de culturi vii de bacterii, fiind și o sursă de numeroase vitamine și minerale. Consumul său asigură o senzație de sațietate pe termen lung, ceea ce, la rândul său, înseamnă că nu veți simți nevoia de alte gustări dulci și de a mânca între mese.
De ce trebuie sa tineti cont atunci când faceți deserturi dietetice?
Deserturile dietetice sunt o modalitate excelentă de a satisface pofta de „ceva dulce” chiar și atunci când vrem să scăpăm de kilogramele în plus. Cu toate acestea, trebuie respectate câteva principii cheie.
În primul rând, concentrați-vă pe limitarea (sau eliminarea completă) a adăugării de zahăr. În loc de zahăr tradițional, folosiți substituenți naturali, cum ar fi stevia, mierea, siropul de arțar.
Mizați și pe ingrediente sănătoase – folosiți făină integrală, fulgi de ovăz, migdale, nuci, fructe, iaurturi grecești cu conținut scăzut de grăsimi și alte produse sănătoase. În loc de ingrediente precum untul sau smântâna, alegeți iaurt natural sau chiar skyr.
Încercați, de asemenea, să folosiți ingrediente naturale, neprelucrate. Evitați amestecurile gata făcute, care adesea conțin zahăr suplimentar și grăsimi nesănătoase. De asemenea, fiți atenți la dimensiunea porțiilor, chiar și ingredientele sănătoase pot contribui la un consum excesiv de calorii dacă mâncați prea multe.