Testeaza-ti cunostintele: Raceala si gripa

Testeaza-ti cunostintele: Raceala si gripa

Raceala este cea mai comuna si cea mai cunoscuta boala ale carei semne sunt recunoscute de fiecare cu mare usurinta. Cele mai comune simptome sunt: durerile de cap si febra, durerile in gat sau chiar inrosirea lui, infundarea nasului si scurgerea de sercretii nazale, stranut. Aceste simptome apar de regula la doar 2-3 de la infectie si dureaza intre 2 si 14 zile, dar foarte multi care se imbolnavesc de raceala se vindeca intr-o saptamana. Exista 200 de virusuri diferiti care produc raceala, dar un procent de 30-50% din cazurile de raceala sunt produse de virusuri neindificati. Multa lume crede ca raceala apare din cauza expunerii la frig, dar in urma unui studiu s-a aflat ca aceste ipoteze influenteaza nesimnificativ aparitia racelii. Prezenta polipilor nazali, a alergiilor care provoaca mucoasa nazala sau a stresului prelungit pot duce la aparitia racelii. Raceala se transmite prin diferite cai, dar in functie de tipul virusului: prin inhalarea picaturilor suspendate in aer care se gasesc acolo de un timp indelungat; prin inhalarea particulelor relativ mari ale secretiilor respiratorii, care ajung in aer pentru scurt timp. Daca vrei sa afli cat mai multe informatii despre raceala si gripa te sfatuiesc sa rezolvi urmatorul test.
Start
Congratulations - you have completed Testeaza-ti cunostintele: Raceala si gripa. You scored %%SCORE%% out of %%TOTAL%%. Your performance has been rated as %%RATING%%
Your answers are highlighted below.
Return
Shaded items are complete.
12345
678910
End
Return

Gripa si raceala sunt unele dintre cele mai comune afectiuni ale sanatatii cu care ne confruntam in general iarna si primavara. Exista foarte multe mituri cu privire la acestea si foarte multe tipuri de tratamente, pe care de cele mai multe ori le luam “dupa ureche” si care nu ne ajuta cu nimic, ba mia mult de atat, chiar ne pot face rau.