Programul de fitness potrivit: cheia slabitului eficient și sănătos. La orice vârstă!

Daca ti-ai propus ca in perioada urmatoare sa slabesti, afla ca abordarea corecta este “cheia” slabitului eficient si sanatos. Specialistii unui lant de sport din Londra dezvaluie secretul unei siluete de invidiat: abordarea 4D.

Aceasta are in vedere conditia fizica, nutritia, starea de sanatate si stilul de viata. “Nu are rost sa lucrezi din greu la sala timp de o ora, daca apoi, ajuns acasa, bei doua pahare de whisky”, spune Matt Julian, specialist in fitness. Pentru a avea o abordare 4D, trebuie sa combini exercitile fizice regulate cu o dieta echilibrata si sanatoasa. Asadar, redu consumul de alcool si alimente bogate in grasimi si zaharuri, opteaza pentru exercitii de pilates sau yoga, relaxeaza-te si, nu in ultimul rand, mergi la doctor pentru a-ti face analizele de rutina. Oricine ar trebui sa stie care este nivelul colesterolului si al glicemiei sau cat are tensiunea arteriala.

Opteaza pentru exercitiile multifunctionale

Decat sa stai la un aparat si sa ridici greutati pentru muschii bratelor, mai bine opteaza pentru acele exercitii care pun in miscare cat mai multe articulatii in acelasi timp. Pe langa faptul ca iti vei tonifia musculatura mai multor parti ale corpului, prin exercitiile mai complexe iti pregatesti organismul pentru efortul pe care il ai de facut zilnic.

Incearca sedintele mixte

Yoga si pilates au devenit tot mai populare si din ce in ce mai multi oameni opteaza pentru astfel de activitati fizice. Recomandarea specialistilor este de a incerca sa combini cele doua activitati intr-o singura sedinta, pentru a beneficia de mai multe efecte pozitive, o singura data.

Antreneaza-te in picioarele goale

Da, ai vazut bine! Este chiar recomandat sa faci miscare in picioarele goale, deoarece primesti mai mult feedback de la propriul corp, îti intaresti mai bine muschii si iti imbunatatesti echilibrul, mult mai repede.

Spor la slabit!