Fitness pentru micsorarea soldurilor

Picioarele, fesele si coapsele frumos conturate, cu o musculatura puternica nu trebuie neaparat sa reprezinte un obiectiv prioritar pentru pasionatele de fitness, dar exercitiile specifice pentru aceste grupe musculare ar trebui totusi introduse in rutina zilnica fiind foarte utile pentru mentinerea unei greutati corporale optime, alaturi de exercitiile pentru abdomen si spate. Tehnicile folosite la sedintele de fitness pot fi alternate cu exercitii tip yoga sau pilates, se poate lucra si la aparate si exista si unele exercitii care se pot practica si acasa, cu mare succes.

Exercitiul 1

Pe o saltea stai culcata pe partea laterala a corpului, cu mana dinspre podea indoita. Piciorul dinspre podea este indoit de asemenea, iar pe celalalt il tii drept, cu varful intins. Vei face ridicari laterale cat mai inalte posibil si cat mai rapide, insa la coborare nu se va atinge podeaua. Sunt necesare serii de cate 80 de astfel de exercitii.

Exercitiul 2

Pe aceeasi saltea asaza-te in genunchi, apoi sprijina-te in maini. Tine coloana dreapta si privirea in fata. Ridica, in serii de cate 50, fiecare picior in lateral, mentinandu-l indoit la 90 de grade.  Desi acest exercitiu pare a fi asemanator cu cel de mai sus, totusi succesiunea muschilor implicati in exercitiu este una diferita, la acest exercitiul participand sincron si musculatura taliei, cea a coloanei vertebrale, fesierii precum si muschii trunchiului.

Exercitiul 3

Chiar daca acest exercitiu poate fi putin mai dureros, nu ceda totusi cand simti mici intepaturi la nivelul inserctiilor musculare. Asaza-te ca la exercitiul 1: intinsa pe o saltea, pe partea laterala a corpului, cu mana si piciorul dinspre podea indoite. Ridica piciorul, ca si la exercitiul 1, insa nu il mai cobora, ci incercearca sa prinzi cu mana varful (glezna daca nu reusesti) acestuia (mentnand piciorul drept). Stai in pozitia aceasta cel putin un minut.

Exercitiul 4

Prinde greutati de un picior si aseaza-te pe un scaun cu spatar. Executa miscari de ridicare si coborare a piciorului. Efectueaza aceleasi miscari si cu celalalt picior sau cu amandoua in acelasi timp. Acest exercitiu nu numai ca iti va tonifia muschii picioarelor si ai coapselor, ci iti va lucra si muschii abdominali. Executa cateva miscari la inceput, crescand numarul acestora in fiecare zi.

Exercitiul 5

Sprijinindu-te cu mainile de spatarul unui scaun executa usoare genoflexiuni, coborand cat de mult poti (pastreaza pozitia dreapta a spatelui). Acest exercitiu iti lucreaza toti muschii piciorului, inclusiv soldurile. Ca si la celelalte exercitii, nu efectua multe la inceput.

Sursa foto: cancan.ro, garbo.ro.